Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

ΕΦΚΑ: Μέτρα για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

Το παρόν δελτίο τύπου ανεκλήθη

 

Το παρόν δελτίο τύπου ανεκλήθη

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2018   

www.efka.gov.gr

Δελτίο Τύπου

Μέτρα για την ανακούφιση των πυρόπληκτων


Ο ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης με την καταβολή παροχής αντίστοιχης με το ύψος δύο μηνιαίων συντάξεων / μερισμάτων μηνός Ιουλίου 2018, εντόπισε 207 δικαιούχους -συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ και τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), με κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές- στους οποίους η καταβολή του δικαιούμενου ποσού θα πραγματοποιηθεί μέχρι 14-08-2018.

Η διαδικασία αυτή υλοποιήθηκε κατ’ επιταγή του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 της υπ’ αριθ. Φ.11321/οικ.42090/959/2018 Απόφασης της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δυνάμει της οποίας, η διαδικασία χορήγησης θα γίνεται αυτομάτως.

Παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες, οι προσπάθειες συνεχίζονται και σύντομα θα ικανοποιηθούν όλοι οι δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι όλων των παροχών και διευκολύνσεων που προβλέπονται από την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, καθώς και την υπ’ αριθ. Δ.15/Δ'/οικ.42081/1093/2018 όμοια, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στις κατά τόπους Οργανικές Μονάδες του ΕΦΚΑ.
 
                                                                                                                                                                                                              

Από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο