Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας: Αίτημα 10ήμερης παράτασης των φορολογικών αντικειμένων εκτός του ΦΠΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Προς
κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου
Υφυπουργό Οικονομικών

Κέρκυρα 29 Ιουλίου 2018

Θέμα: Αίτημα για ολιγοήμερη παράταση.

Κυρία Υφυπουργέ,

Με μεγάλη πίεση εκ μέρους του κλάδου των Λογιστών - Φοροτεχνικών, εξαιτίας του νέου εντύπου Ε3 και των άλλων προβλημάτων του taxis, έχει υποβληθεί το 99% των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Υπάρχει μερίδα Λ/Φ που αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις 30/7 και στις 31/7 για τα άλλα φορολογικά αντικείμενα.

Η πίεση των τελευταίων δηλώσεων σε συνδυασμό με τα άλλα φορολογικά αντικείμενα εξαντλεί τις δυνάμεις των συναδέλφων και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.

Επειδή αυτή η παράταση δεν θα επιφέρει δημοσιονομικά προβλήματα.

Επειδή αυτή η παράταση θα βοηθήσει ένα κλάδο να αποφύγει λάθη και παραλείψεις που του «στοιχίζουν» ακριβά.

Θεωρούμε επιβεβλημένο και φρόνιμο να δοθεί 10ήμερη παράταση των φορολογικών αντικειμένων εκτός του ΦΠΑ (Φορολογίας εισοδήματος, περιβαλλοντικό τέλος, τέλος διαμονής) με την μη επιβολή προστίμων εκπροθέσμου.


Με τιμή

Νικόλαος Ασκλ. Μάμαλος
Πρόεδρος του Δ.Σ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο