Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

ΕΦΕΕΑ: «Πραγματικός αναγκαίος χρόνος υποβολής φορολογικών δηλώσεων»Αθήνα 26 Ιουλίου 2018
Αρ.πρωτ.1741

Προς την
Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου,

Κοινοποίηση:
1) Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή
2)  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
4) Ο.Ε.Ε
5) Ε.Ε.Α
 
Θέμα: Πραγματικός αναγκαίος χρόνος υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αγαπητή κα Υπουργέ,

Στην επιστολή που σας στείλαμε στις 19 Ιουλίου με αρ. πρωτ. 1738 σας επισημάναμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εντός των οριζόμενων ημερομηνιών. Σας τονίσαμε ότι πρέπει να δοθεί επαρκής αναγκαίος χρόνος παράτασης ο οποίος θα αποσυμπιέσει το Taxis για την ομαλή και χωρίς το άγχος των προστίμων της υποχρέωσης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Τα προβλήματα με το Taxis παρέμειναν και εσείς κρίνατε ότι ο αναγκαίος χρόνος, για να υποβληθούν 300.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων  και μεγάλος όγκος νομικών προσώπων, είναι δύο εργάσιμες ημέρες.

Άραγε ο  συνάδελφος  λογιστής  που έχει  έδρα στην  Δ.Ο.Υ  Παλλήνης ή στη  Δ.Ο.Υ  Ελευσίνας με πελάτες σε άλλες Δ.Ο.Υ, και  καταστράφηκε το γραφείο του πως  θα υποβάλει δηλώσεις  έως τις 30/7  όταν έχει  ως  μόνο  περιουσιακό  στοιχείο  τα ρούχα του  και  ίσως το κινητό του;

Ακόμα οι Ανώνυμες εταιρείες με έδρα σε πυρόπληκτες περιοχές, αλλά ανήκουν στη  Δ.Ο.Υ ΦΑΕ Αθηνών δεν δικαιούνται παράταση;

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που μένουν (έμεναν) μόνιμα ή παραθεριστικά στις περιοχές και ανήκουν σε άλλη ΔΟΥ.

Είναι δυνατόν να κάηκε η επιχείρηση ή το σπίτι τους,  ή το χειρότερο, να έχασαν δικό τους άνθρωπο και να σκεφτούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και τις πληρωμές φόρων, δόσεων και εισφορών;

Αφού δεν μπορούν να προβλεφτούν  όλες οι περιπτώσεις, τι ποιο δίκαιο την υπόθεση να αναλάβουν οι Δ.Ο.Υ του κάθε υπόχρεου, προσκομίζοντας  τα ανάλογα παραστατικά.                                                          

Χωρίς να θέλουμε αυτό να το συνδέσουμε με την εθνική τραγωδία που περνάνε οι συνάνθρωποί μας ,σας καλούμε και με την ιδιότητα του συναδέλφου Λ/Φ να αναλογιστείτε, με το βάρος της ευθύνης της θέσεως που έχετε, τις ευθύνες  που αναλογούν στους συναδέλφους Λ/Φ αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών για τη φετινή καθυστέρηση των φορολογικών δηλώσεων.  

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασης σας για παράταση δυο εργάσιμων ημερών και να δώσετε τον πραγματικό αναγκαίο χρόνο παράτασης για την ομαλή υποβολή των υπολειπόμενων φορολογικών δηλώσεων.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Τσαμόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Κούβαρης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο