Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΑ: «Πραγματικός αναγκαίος χρόνος υποβολής φορολογικών δηλώσεων»

ΕΦΕΕΑ: «Πραγματικός αναγκαίος χρόνος υποβολής φορολογικών δηλώσεων»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Αθήνα 26 Ιουλίου 2018
Αρ.πρωτ.1741

Προς την
Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου,

Κοινοποίηση:
1) Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή
2)  Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
4) Ο.Ε.Ε
5) Ε.Ε.Α
 
Θέμα: Πραγματικός αναγκαίος χρόνος υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αγαπητή κα Υπουργέ,

Στην επιστολή που σας στείλαμε στις 19 Ιουλίου με αρ. πρωτ. 1738 σας επισημάναμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εντός των οριζόμενων ημερομηνιών. Σας τονίσαμε ότι πρέπει να δοθεί επαρκής αναγκαίος χρόνος παράτασης ο οποίος θα αποσυμπιέσει το Taxis για την ομαλή και χωρίς το άγχος των προστίμων της υποχρέωσης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Τα προβλήματα με το Taxis παρέμειναν και εσείς κρίνατε ότι ο αναγκαίος χρόνος, για να υποβληθούν 300.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων  και μεγάλος όγκος νομικών προσώπων, είναι δύο εργάσιμες ημέρες.

Άραγε ο  συνάδελφος  λογιστής  που έχει  έδρα στην  Δ.Ο.Υ  Παλλήνης ή στη  Δ.Ο.Υ  Ελευσίνας με πελάτες σε άλλες Δ.Ο.Υ, και  καταστράφηκε το γραφείο του πως  θα υποβάλει δηλώσεις  έως τις 30/7  όταν έχει  ως  μόνο  περιουσιακό  στοιχείο  τα ρούχα του  και  ίσως το κινητό του;

Ακόμα οι Ανώνυμες εταιρείες με έδρα σε πυρόπληκτες περιοχές, αλλά ανήκουν στη  Δ.Ο.Υ ΦΑΕ Αθηνών δεν δικαιούνται παράταση;

Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που μένουν (έμεναν) μόνιμα ή παραθεριστικά στις περιοχές και ανήκουν σε άλλη ΔΟΥ.

Είναι δυνατόν να κάηκε η επιχείρηση ή το σπίτι τους,  ή το χειρότερο, να έχασαν δικό τους άνθρωπο και να σκεφτούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους και τις πληρωμές φόρων, δόσεων και εισφορών;

Αφού δεν μπορούν να προβλεφτούν  όλες οι περιπτώσεις, τι ποιο δίκαιο την υπόθεση να αναλάβουν οι Δ.Ο.Υ του κάθε υπόχρεου, προσκομίζοντας  τα ανάλογα παραστατικά.                                                          

Χωρίς να θέλουμε αυτό να το συνδέσουμε με την εθνική τραγωδία που περνάνε οι συνάνθρωποί μας ,σας καλούμε και με την ιδιότητα του συναδέλφου Λ/Φ να αναλογιστείτε, με το βάρος της ευθύνης της θέσεως που έχετε, τις ευθύνες  που αναλογούν στους συναδέλφους Λ/Φ αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών για τη φετινή καθυστέρηση των φορολογικών δηλώσεων.  

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασης σας για παράταση δυο εργάσιμων ημερών και να δώσετε τον πραγματικό αναγκαίο χρόνο παράτασης για την ομαλή υποβολή των υπολειπόμενων φορολογικών δηλώσεων.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Τσαμόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Κούβαρης



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης