Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράθυρο Αλογοσκούφη για στήριξη δανειοληπτών

Παράθυρο για την προστασία των δανειοληπτών που θα εκδηλώσουν αδυναμία αποπληρωμής του χρέους τους λόγω εκτάκτων γεγονότων, άφησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου.

Παράθυρο Αλογοσκούφη για στήριξη δανειοληπτών

Ανήσυχος για την τάση των τραπεζών να μειώνουν πιστώσεις και να αυξάνουν επιτόκια

Παράθυρο για την προστασία των δανειοληπτών που θα εκδηλώσουν αδυναμία αποπληρωμής του χρέους τους λόγω εκτάκτων γεγονότων, άφησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα έκλεισαν την πόρτα σε γενικευμένες παροχές λέγοντας πως ο νέος προϋπολογισμός θα κινηθεί στα όρια που επιτρέπει η δημοσιονομική εξυγίανση.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως αν κάποιος μείνει άνεργος και δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του δεν πρόκειται να τον αφήσουμε απροστάτευτο.

Τράπεζες

Την ίδια ώρα φαίνεται να οξύνει την αντιπαράθεσή του με τις τράπεζες δηλώνοντας πως κατά την εκτίμησή του οι περισσότερες έχουν την ανάγκη να εισέλθουν στο σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τραπεζικό σύστημα με την μείωση των πιστώσεων και την αύξηση των επιτοκίων.

Μάλιστα τόνισε, ότι θα χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα χωρίς να τα ονοματίσει προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν χρήση του σχεδίου και να μην επέλθει ασφυξία στην αγορά.

Επίθεση

Παράλληλα, επιτέθηκε χωρίς επίσης να ονοματίσει σε όλους αυτούς που κάνουν καμπάνια για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος για ίδιον όφελος, φωτογραφίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής της Marfin Ανδρέα Βγενόπουλο.

Πληθωρισμός
Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αλογοσκούφης προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί κάτω από το 4% τον Οκτώβριο και για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή Ημερησία

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο