Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠΟΙΟ: Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μεγαλύτερες αντοχές

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε ανακοίνωση, σχετικά με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναφέρει ότι «η έκθεση επιβεβαιώνει πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερες αντοχές, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης»

ΥΠΟΙΟ: Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μεγαλύτερες αντοχές

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε ανακοίνωση, σχετικά με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναφέρει ότι «η έκθεση επιβεβαιώνει πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερες αντοχές, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης»

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση είχε συνέπειες και για την ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε το 2008 και προβλέπεται να επιβραδυνθεί περαιτέρω το 2009. Το δημοσιονομικό έλλειμμα επηρεάζεται και αυτό αρνητικά λόγω των επιπτώσεων της κρίσης.

Επίσης, επισημαίνει τα εξής:

"Το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, που κληροδότησαν οι Κυβερνήσεις του χθες, αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας και περιορίζει πολύ τα περιθώρια άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής, λαμβανομένων υπόψη των βασικών περιορισμών που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού μέσα στα πλαίσια που καθορίζει το προσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια και συνέχεια τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της χώρας και προωθεί το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, με στόχο την άμβλυνση των πιέσεων στα επιτόκια χορηγήσεων των τραπεζών και την άνετη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Υπάρχει συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και οι έως τώρα εξελίξεις στην οικονομία δείχνουν ότι η κυβερνητική πολιτική αποδίδει σε αυτές τις πολύ δύσκολες διεθνείς συνθήκες».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο