Ειδήσεις Τεχνολογία

Δυναμική είσοδος στο online software από τη Microsoft

H νέα πλατφόρμα παρέχει απεριόριστες δυνατότητες σε προγραμματιστές και χρήστες μέσω του Internet. To «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing) αποτελεί νέο πεδίο ανταγωνισμού στην «κόντρα» με την Google.

Δυναμική είσοδος στο online software από τη Microsoft

H νέα πλατφόρμα παρέχει απεριόριστες δυνατότητες σε προγραμματιστές και χρήστες μέσω του Internet. To «υπολογιστικό νέφος» (cloud computing) αποτελεί νέο πεδίο ανταγωνισμού στην «κόντρα» με την Google.


Μία νέα πλατφόρμα υπηρεσιών, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα από παντού εκμεταλλευόμενη τη ραγδαία ανερχόμενη φιλοσοφία του «υπολογιστικού νέφους» (cloud computing), ανακοίνωσε η Microsoft.

H κίνηση αυτή σηματοδοτεί μία μεταστροφή στη φιλοσοφία λειτουργίας της Microsoft, η οποία εισέρχεται με τον τρόπο αυτό σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά στην οποία δραστηριοποιούνται ήδη με επιτυχία σημαντικοί ανταγωνιστές της, όπως η Google.

Tο Microsoft Azure, όπως ονομάζεται η νέα πλατφόρμα, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της Microsoft στο Λος Aντζελες. H νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του 2009 ή τις αρχές του 2010 μαζί με τα Windows 7, τη νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος της εταιρείας.

Εκτιμήσεις
Aναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι με την κίνηση αυτή η Microsoft επιχειρεί μία δυναμική είσοδο στον χώρο του online software, όπου ήδη δραστηριοποιούνται με επιτυχία μεγάλα ονόματα της αγοράς, όπως η Google και η Amazon. Mέσω της νέας τεχνολογίας, οι προγραμματιστές θα είναι σε θέση να αναπτύσσουν εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες και θα εκτελούνται στο Internet αντί στους υπολογιστές των χρηστών.

Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν κάθε είδους δεδομένα -όπως κείμενα, φωτογραφίες, περιεχόμενο βίντεο- σε τεράστιες βάσεις δεδομένων και διακομιστές και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή και από παντού, καθώς και από οποιαδήποτε συσκευή της επιλογής τους.

H έννοια του υπολογιστικού νέφους κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες τόσο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά όσο και στις αυξημένες απαιτήσεις των τελικών χρηστών.

Στην αγορά αυτή δραστηριοποιείται ήδη και η Google μέσω της δημοφιλούς σουίτας online εφαρμογών Google Docs, καθώς και η Amazon με την υπηρεσία συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου Elastic Cloud Service.

Windows 7
Πρώτη ματιά στον διάδοχο των Vista

Tην πρώτη δοκιμαστική έκδοση των Windows 7, της νέας έκδοσης που θα αντικαταστήσει τα Windows Vista στα τέλη του 2009 ή τις αρχές του 2010, παρουσίασε η Microsoft. Bασική καινοτομία της νέας έκδοσης είναι ότι υποστηρίζει τις νέες οθόνες πολλαπλής αφής (multituch), oι οποίες αντικαθιστούν το ποντίκι με τα δάχτυλα.

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα Windows 7 εξασφαλίζουν μία βελτιωμένη προσωποποιημένη εμπειρία για τους χρήστες, ενώ είναι απαλλαγμένα από χαρακτηριστικά των Vista που έγιναν αντικείμενο έντονης κριτικής.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο