Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣτΠ: Επιστροφή φόρου σε πολίτηΕπιστροφή φόρου σε πολίτη

Επίλυση τεχνικών προβλημάτων συνεργασίας μεταξύ Τ.Ε.Ι. και Δ.Ο.Υ. και επιστροφή φόρου σε πολίτη μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου


Περιγραφή

Προκειμένου να επιστραφεί σε πολίτη φόρος εισοδήματος αχρεωστήτως καταβληθείς για το φορολογικό έτος 2015, η παρακράτηση του οποίου ολοκληρώθηκε το 2017, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. απαιτούσε την έκδοση από το αρμόδιο Τ.Ε.Ι. σχετικής διορθωτικής βεβαίωσης αποδοχών και την ηλεκτρονική υποβολή αυτής στο σύστημα μισθοδοσιών. Ωστόσο το Τ.Ε.Ι. δήλωνε αδυναμία πρόσβασης στην πλατφόρμα μισθοδοσιών του 2015, καθώς το ως άνω σύστημα είχε κλείσει μετά την πάροδο του ενός έτους από το σχετικό φορολογικό έτος. Με την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου το πρόβλημα επιλύθηκε και η Φορολογική Διοίκηση προέβη σε τροποποίηση της δήλωσης φόρου εισοδήματος της αναφερόμενης για το φορολογικό έτος 2015.

________________________
ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ
Σχέσεις κράτους - πολίτη

Σύνοψη διαμεσολάβησης

Επίλυση τεχνικών προβλημάτων συνεργασίας μεταξύ Τ.Ε.Ι. και Δ.Ο.Υ. & επιστροφή φόρου σε πολίτη μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ευανθία Σαββίδη Ειδικός επιστήμονας: Στέφανος Γερασίμου

Ιούλιος 2018

Αναφορά που κατατέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη ανέδειξε τη διοικητική δυσλειτουργία μεταξύ Τ.Ε.Ι. και της Φορολογικής Διοίκησης.

Ειδικότερα, προκειμένου να επιστραφεί σε πολίτη φόρος εισοδήματος αχρεωστήτως καταβληθείς για το φορολογικό έτος 2015, η παρακράτηση του οποίου ολοκληρώθηκε το 2017, η αρμόδια Δ.Ο.Υ. απαιτούσε την έκδοση από το αρμόδιο Τ.Ε.Ι. σχετικής διορθωτικής βεβαίωσης αποδοχών και την ηλεκτρονική υποβολή αυτής στο σύστημα μισθοδοσιών. Ωστόσο το Τ.Ε.Ι. δήλωνε αδυναμία πρόσβασης στην πλατφόρμα μισθοδοσιών του 2015, καθώς το ως άνω σύστημα είχε κλείσει μετά την πάροδο του ενός έτους από το σχετικό φορολογικό έτος.

Με την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου το πρόβλημα επιλύθηκε και η Φορολογική Διοίκηση προέβη σε τροποποίηση της δήλωσης φόρου εισοδήματος της αναφερόμενης για το φορολογικό έτος 2015.

Πληροφορίες: 213 1306 771, [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο