Ειδήσεις Επισημάνσεις

Ασφάλιση μελών και διαχειριστών Ε.Π.Ε. - έκπτωση εισφορών, Α.Π.Δ, λάθη, κ.λπ.


Συνήθη ερωτήματα

Σε μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.) συμμετέχουν δύο φυσικά πρόσωπα ένα μέλος (Α) με ποσοστό συμμετοχής 20% στο εταιρικό κεφάλαιο κι ένα μέλος-διαχειριστής (Β) με ποσοστό συμμετοχής 80% στο εταιρικό κεφάλαιο. Το μέλος (Α) εκτός των άλλων παρέχει και εξαρτημένη εργασία στην εταιρεία και ασφαλίζεται για την παροχή αυτή μέσω Α.Π.Δ. Ο διαχειριστής (Β), από 1.1.2017 και μετά λαμβάνει μηνιαίως και αμοιβή διαχείρισης και η επιχείρηση υπέβαλε μηνιαίως Α.Π.Δ. όλο αυτό το διάστημα για τις αμοιβές αυτές.

α) Είναι ορθή η αντιμετώπιση αναφορικά με τις αμοιβές διαχείρισης και την υποβολή Α.Π.Δ. για τις αμοιβές αυτές και αν όχι πώς μπορεί να διορθωθεί το σφάλμα;
β) Τι αλλάζει από 1.6.2018;
γ) Η επιχείρηση ποια ποσά μπορεί να εκπέσει από τα ακαθάριστα έσοδά της;
δ) Αν γίνει διανομή μερισμάτων θα ληφθούν υπόψη (σ.σ. θα αφαιρεθούν) για τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών οι εισφορές που αποδόθηκαν μέσω Α.Π.Δ. βάσει του άρθρου 38 του ν. 4387/2016;

Απαντήσεις

.......................................


........................

Για να δείτε την συνέχεια του άρθρου πρέπει να έχετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου

Πατήστε εδώ για να δείτε τι προσφέρουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου με την χαμηλότερη τιμή της αγοράς

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε ενδιαφέρον

Πατήστε εδώ για να αποκτήσετε άμεσα συνδρομή εφόσον έχετε κάνει είσοδο σαν απλό μέλος στον κόμβο (log in)Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο