Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

ΑΑΔΕ - Σχετικά με το Ε3 και την έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε στις 13 Ιουνίου 2018, ο βουλευτής Χ.Μπουκώρος σχετικά με τα προβλήματα στη σύνταξη και υποβολή του νέου εντύπου Ε3.

Η ερώτηση

"Με δυσκολία γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες εξαιτίας του νέου εντύπου Ε3. Το συγκεκριμένο έντυπο πρέπει να συμπληρωθεί από τους επιχειρηματίες, προκειμένου να ενημερώσουν το σύστημα για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, βάσει των οποίων θα χτιστεί το αφορολόγητό τους.

Ωστόσο, το ίδιο το TAXIS δεν έχε, προσαρμόσει σωστά το έντυπο Ε3, με αποτέλεσμα η συμπλήρωσή του να αποτελεί κυριολεκτικά «σπαζοκεφαλιά» Τη ίδια στιγμή, ο ΕΦΚΑ καθυστερεί την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο ακόμη το ποσό που θα πρέπει να δηλώσουν ως δαπάνη οι επιχειρηματίες."


Η ΑΑΔΕ απάντησε χθες με δύο έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή.

Το πρώτο έγγραφο αναφέρει :

"Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, όσον αφορά σε θέματα αρμοδιότητάς μας (ερώτημα 1), σας ενημερώνουμε ότι η υλοποίηση της ηλεκτρονικής υποβολής του νέου εντύπου Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα), πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την ορθή και χωρίς προβλήματα υποβολή του από τους φορολογούμενους.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι, μέχρι την 25η/06/2018, υποβλήθηκαν περίπου εξακόσια εβδομήντα πέντε χιλιάδες (675.000) έντυπα δηλώσεων Ε3."


Το δεύτερο έγγραφο αναφέρει σχετικά :

"Το νέο έντυπο Ε3 «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΏΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» δημοσιοποιήθηκε στις 13.3.2018 (ΦΕΚ 8'880) (ΠΟΛ.1044/2018) κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης και λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των φορέων λογιστών, φοροτεχνικών και επαγγελματικών επιμελητηρίων κ.λπ

Μεταγενέστερα, η Α.Α.Δ.Ε. στις 16.4.2018 με την ΠΟΛ.1072/2018 εγκύκλιο έδωσε αναλυτικές οδηγίες ανά πίνακα και κωδικό για τη συμπλήρωση του εντύπου αυτού.

Τέλος, όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του φορολογικού έτους 2017, οι φορολογούμενοι ακολουθούν τις οδηγίες που έχουν δοθεί με την ΠΟΛ.1113/2.6.2015 εγκύκλιο για την έκπτωση ή μη των δαπανών των επιχειρήσεων και αναλόγως κάνουν χρήση του πίνακα Ε' του εντύπου Ε3 (ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ) για την ορθή εξαγωγή του φορολογικού αποτελέσματος."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο