Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας

Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο την διεθνή οικονομική κρίση. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημέρωσε για τα τελευταία γεγονότα και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι 'έχουμε μία απο τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, η οποία επηρεάζει την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου', σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αλλού, αλλά όπως τόνισε ο υπουργός, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

Μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας              

 Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο την διεθνή οικονομική κρίση. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημέρωσε για τα τελευταία γεγονότα και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι έχουμε μία απο τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, η οποία επηρεάζει την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αλλού, αλλά όπως τόνισε ο υπουργός, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή σχέδιο για την αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ούτε για τις επενδύσεις, ούτε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ούτε για τους καταναλωτές. "Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χρηματοπιστωτικό τομέα και αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει την οικονομία να αναπτύσσεται και τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη ήδη υπάρχουν σημάδια ύφεσης, που επηρεάζουν πάρα πολλές χώρες και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να δείξουμε ευελιξία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων", υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Οικονομίας, πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων θίγονται περισσότερο απο την κρίση, στα πλαίσια όμως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

    Ηδη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, έχουμε δώσει δείγματα γραφής, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους καταθέτουν προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι σοβαρές.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε χαρακτηριστικά "ακούγονται προτάσεις οι οποίες αν επρόκειτο να εφαρμοστούν, όχι μόνο δεν θα έλυναν προβλήματα αλλά θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για τους Ελληνες πολίτες. Αυτές οι προτάσεις, πρόσθεσε, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα".

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο