Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ.Πιτσιλής - Έχουμε καταθέσει πλαίσιο προστασίας για τους ελεγκτές - Η φοροδιαφυγή αλλάζει προφίλ - Το πρόβλημα της ΑΑΔΕ είναι η έλλειψη στελεχών πληροφορικής


Σε θέματα ελέγχων, αλλά και σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού αναφέρθηκε ο Κος Πιτσιλής κατά την ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε ότι  «δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω και πρέπει να το κάνω και δημόσια, την προσπάθεια που έγινε από τους ελεγκτές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Το θέμα της προστασίας και της ευθύνης των ελεγκτών από εμάς έχει τελειώσει, με την έννοια ότι εμείς έχουμε καταθέσει ένα πλαίσιο νομοθετικών διατάξεων και για την ευθύνη τους και για την νομική τους προστασία και για την κάλυψη των εξόδων τους όταν εκτίθενται νομικά, είτε ως εναγόμενοι είτε ως μηνυόμενοι.»
«Η φοροδιαφυγή αλλάζει προφίλ. Τα χρήματα πλέον δεν περνάνε από το τραπεζικό σύστημα. Υπάρχουν πλέον άλλες δίοδοι. Στο πλαίσιο αυτό αγωνιούμε πως θα εκσυγχρονίσουμε τις υπηρεσίες μας.»
Ο κος Πιτσιλής αναφέρθηκε και στο μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ. «Είναι ντροπή με 700 ευρώ να περιμένουμε υπαλλήλους να δουλέψουν. Χρειάζεται να βρούμε μια λύση για τους υπαλλήλους που έρχονται τώρα στην ΑΑΔΕ. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι αυτοί που θα αμείβονται με 1000 ευρώ θα κάνουνε δουλειά ποιότητας.»

«Δεν μπορώ ούτε ως διοικητής της ΑΑΔΕ να περιμένω ότι θα εξοπλίσουμε την υπηρεσία με στελέχη πληροφορικής ικανά που είναι ουσιαστικά η βάση όλου του προβλήματος. Το πρόβλημα της ΑΑΔΕ είναι η έλλειψη στελεχών πληροφορικής. Προσανατολιζόμαστε πλέον σε αυτό. Να μπορέσουμε να αυξήσουμε σταδιακά το προσωπικό πληροφορικής κοντά στο 5% ίσως και παραπάνω, αυτό θα δώσει την ευχέρεια να δημιουργηθούν υπηρεσίες περισσότερες προς τους πολίτες ηλεκτρονικές, να διατηρήσουμε την σωστή αναλογία με την προσωπική παρουσία η οποία δεν μπορεί να καταργηθεί. Χρειάζεται και ο υπάλληλος που θα μπορεί να εξυπηρετήσει αλλά να μην υπάρχει λόγος ο πολίτης να πηγαίνει στην εφορία για νομικά σημαντικά πράγματα, αλλά μόνο για να πληροφορείται.»  πρόσθεσε ο Κος Πιτσιλής.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο