Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Πιτσιλής: Μέτρα για οφειλές κάτω από 500 ευρώ δεν παίρνουμε - Πρωτόκολλο επισκέψεων στις Δ.Ο.Υ.
«Μέτρα για οφειλές κάτω από 500 ευρώ δεν παίρνουμε» τόνισε κατηγορηματικά ο Διοικητής της ΑΑΔΕ απαντώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στην οποία συζητήθηκε η έκθεση απολογισμού της Α.Α.Δ.Ε..

Ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Από τα 5,12 δις που εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμες οφειλές, 2,49 ήρθαν από οφειλές πάνω από 150 εκατομμύρια.»

Σχετικά με τις επιστροφές

Ο Διοικητής ανέφερε ότι η Α.Α.Δ.Ε. έδωσε σε επιστροφές φόρων, σχεδόν τα διπλάσια από τον στόχο που είχε τεθεί. Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2017, επιστράφηκαν ή συμψηφίστηκαν συνολικά 1,6 δις ευρώ.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των επιστροφών ριζικά και να φτάσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου στο 90νθήμερο. Μέχρι τον Αύγουστο προσπαθούμε να τελειώσουμε με το στοκ και από 'κει και πέρα να εξομαλύνουμε την διαδικασία έτσι ώστε κάθε πολίτης που δικαιούται την επιστροφή του να την παίρνει μέσα σε 90 ημέρες» ανέφερε σχετικά ο Διοικητής της ΑΑΔΕ.

Σχετικά με τις επισκέψεις στις εφορίες

«Στις επόμενες λίγες ημέρες θα δοθούν και οδηγίες από την πλευρά μας για τις επισκέψεις φορολογουμένων ελεγχομένων στις εφορίες. Θέλουμε να τηρείται πάντα ένα πρακτικό, ένα πρωτόκολλο να γνωρίζουμε γιατί πήγε, ποιον είδε, τι είπε και να το ξέρει και ο προϊστάμενος» ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του:
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο