Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενημέρωση πολιτών για τα ανασφάλιστα οχήματα και επέκταση διορίας στην ΔΗΛΕΔ για την αποστολή αρχείων στις αστυνομικές αρχές.

7 Ιούλιου 2018 Σχόλια
Ενημέρωση πολιτών για τα ανασφάλιστα οχήματα και επέκταση διορίας στην ΔΗΛΕΔ για την αποστολή αρχείων στις αστυνομικές αρχές.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση  ΠΟΛ.1129/2018 με την οποία τροποποιείται η  ΠΟΛ.1033/28,1,2016  σχετικά με τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και την επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών αυτών μέσω της επίσπευσης της διαδικασίας επιβολής διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, όπως ισχύει.

α. Στο άρθρο 2 της απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ.1033/2016 προστίθεται τελευταίο εδάφιο ως εξής:

«Οι ως άνω απαραίτητες πληροφορίες παρέχονται μέσω ειδικής εφαρμογής στο διαδικτυακό τόπο www.aade.gr στην επιλογή «Πολίτες/Οχήματα/Ανασφάλιστα Οχήματα». Η είσοδος στην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση είναι υποχρεωτική για τους μη πιστοποιημένους χρήστες του συστήματος TAXISnet».

β. Στο πρώτο εδάφιο του άρθρο 6 της απόφασης Αν. Υπουργού Οικονομικών ΠΟΛ.1033/2016, αντικαθίσταται η λέξη «διμήνου», με τη λέξη «εξαμήνου».

Το πρώτο εδάφιο διαμορφώνετε ως εξής :

Σε περίπτωση μη εμφάνισης και μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη του οχήματος με τα οριζόμενα στην παρούσα, η Δ.ΗΛΕ.Δ. σε εύλογο χρόνο και όχι πέραν εξαμήνου από τη διενέργεια της διασταύρωσης για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αποστέλλει τα στοιχεία του, καθώς και του οχήματός του για το όποιο δεν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για την σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ. 237/1986.






Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης