Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πτώση χωρίς σύνορα στις αγορές

Mε ισχυρές απώλειες σχεδόν 4% άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση στις οικονομίες. Νέο ρεκόρ πτώσης στην Ασία, 6% στο Τόκιο και 14% στο Χονγκ Κονγκ.

Πτώση χωρίς σύνορα στις αγορές

Mε ισχυρές απώλειες σχεδόν 4% άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση στις οικονομίες. Νέο ρεκόρ πτώσης στην Ασία, 6% στο Τόκιο και 14% στο Χονγκ Κονγκ.

Σε αρνητικό έδαφος σχεδόν 4% άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση στις οικονομίες. Νέο ρεκόρ πτώσης στην Ασία, 6% στο Τόκιο και 14% στο Χονγκ Κονγκ. 

Με ισχυρές πτωτικές τάσεις άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε με το άνοιγμα κατά 3,32% και διαμορφώθηκε στις 3.754,54 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξε το Παρίσι. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 2,49% και ιαμορφώθηκε στις 3.114,41 μονάδες.

Απώλειες και στη Φραγκφούρτη. Ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κατά 3,54% και διαμορφώθηκε στις 4.143,45 μονάδες.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο δείκτης ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, που αναμένεται ότι θα είναι το χαμηλότερο εδώ και 5 χρόνια. Επίσης σήμερα θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Αύριο ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της Fed  και όλοι περιμένουν να ανακοινώσει ακόμη μία μείωση των επιτοκίων, πιθανόν στο 1% από 1,5% που ίσχύει στην παρούσα. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν πως από μόνη της η κίνηση αυτή δεν θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση των κεφαλαιαγορών καθώς έχει ήδη προεξοφληθεί.

Ολο και περισσότερες εταιρείες μπροστά στην επερχόμενη ύφεση αναθεωρούν πτωτικά τους στόχους για τα μελλοντικά τους κέρδη όπως σήμερα η Crysler και η Deutshe Post. Tη μοίρα αυτών των αγορών αναμένεται να ακολουθήσει και η Αθήνα.

Σε αρνητικό έδαφος αναμένεται να κινηθεί το χρηματιστήριο με την προσοχή στραμμένη στη γενική συνέλευση της MIG, σχετικά με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. "Στην εγχώρια αγορά, το κλίμα παραμένει εύθραυστο", είπε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο. Το ενδιαφέρον ενδεχομένως να συγκεντρώσει και η Marfin Investment Group καθώς σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευσή της προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ ευρώ.

Ενδιαφέρον και για την Ελληνικά Χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση μείωσης 24% των καθαρών κερδών της το εννεάμηνο στα 50,1 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Η προσοχή πιθανόν να στραφεί και στον κλάδο των αερομεταφορών, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την Κυριακή, ότι η Qatar Airways εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΟΑ

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο