Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιστοποίηση λογιστών: Ερωτήσεις-απαντήσεις από την ΑΑΔΕ (Upd)



ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
www.aade.gr

Προηγούμενη ενημέρωση: 15/3/2018
Τελευταία Ενημέρωση: 26/6/2018

Πιστοποίηση - Λογιστές


1. Πως μπορώ να πάρω τον πρόσθετο ρόλο;

Θα πρέπει να έχετε πάρει κλειδάριθμο και να έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας. Για να λάβετε τον πρόσθετο Ρόλο αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στην επιλογή "ο λογαριασμός μου" ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:
α. Διαχείριση Λογαριασμού.
β. Πρόσθετος ρόλος.
γ. Υποβολή αίτησης πρόσθετου ρόλου.

2. Γιατί δεν μου δίνετε το δικαίωμα να πάρω τον πρόσθετο ρόλο ενώ είμαι λογιστής;

Θα πρέπει να έχετε ανανεώσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή /φοροτεχνικού στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και να έχετε στο Μητρώο TAXIS ΚΑΔ που εμπίπτει στο εύρος των λογιστικών δραστηριοτήτων. Παρακαλούμε ενημερωθείτε αναλυτικότερα από τις ΠΟΛ.1178/7.12.2010 και ΠΟΛ.1186/21.12.2010.

3. Πως γίνεται η πιστοποίηση σε λογιστικά γραφεία;

Τα λογιστικά γραφεία για να πιστοποιηθούν ηλεκτρονικά, θα πρέπει:
- να έχουν άδεια του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
- να έχουν κωδικό δραστηριότητας (ΚΑΔ) για λογιστικές υπηρεσίες. Αφού πιστοποιηθούν θα μπορούν να αποδέχονται ή να απορρίπτουν εξουσιοδοτήσεις από τα φυσικά πρόσωπα και τα Νομικά πρόσωπα και όταν εισέρχονται στο σύστημα να αποφασίζουν για ποιο χρήστη θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή.

4. Ποιους μπορούν να εξουσιοδοτήσουν τα ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ (με νομική υπόσταση Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Π.Ε.);

(Προηγούμενη μορφή: 4. Ποιους μπορούν να εξουσιοδοτήσουν τα ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ (με νομική υπόσταση ΑΕ, ΟΕ, ΕΠΕ);)

Μπορούν να εξουσιοδοτήσουν κάθε υπάλληλό τους (είτε έχει άδεια λογιστή είτε όχι), να υποβάλει δηλώσεις που αφορούν μόνο το ίδιο το λογιστικό γραφείο. Μπορούν να εξουσιοδοτήσουν τους υπαλλήλους τους να υποβάλουν δηλώσεις για τους πελάτες του γραφείου, μόνο αν έχουν άδεια λογιστή.

5. Λογιστής (φυσικό πρόσωπο) με ατομική επιχείρηση, μπορεί να εξουσιοδοτήσει υπαλλήλους του;

Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον Α.Φ.Μ. σας στην εφαρμογή.

(Προηγούμενη μορφή: Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ σας στην εφαρμογή.)

6. Πως μπορώ να ελέγξω αν είμαι καταχωρημένος ως λογιστής στην υπηρεσία TAXISnet;

Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον Α.Φ.Μ. του στην εφαρμογή Αναζήτηση Στοιχείων Λογιστή.

(Προηγούμενη μορφή: Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ του στην εφαρμογή Αναζήτηση Στοιχείων Λογιστή.)

7. Γιατί στην εφαρμογή Αναζήτηση Στοιχείων Λογιστή δεν εμφανίζεται ο αριθμός αδείας μου;

Τα στοιχεία των λογιστών που εμφανίζονται είναι όπως ακριβώς παρέχονται από το Οικονομικό Επιμελητήριο στην Α.Α.Δ.Ε. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Οικονομικό Επιμελητήριο προκειμένου να γίνει η μεταβολή.




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο