Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σημαντικά ονόματα στην παρουσίαση των βιβλίων του Γ. Χριστόπουλου «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2018 Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων»

25 Ιούνιου 2018 Σχόλια
Σημαντικά ονόματα στην παρουσίαση των βιβλίων του Γ. Χριστόπουλου «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2018 Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 10 λεπτά



Τιμητική εκδήλωση διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, η ΕΦΕΕΑ, προς τιμή του επιστημονικού συνεργάτη και πρώην Γενικού Γραμματέα της, έγκριτου συναδέλφου και συνεργάτη του κόμβου, Γιώργου Χριστόπουλου, με την παρουσίαση των φετινών βιβλίων του «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2018 Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιφανείς προσκεκλημένοι που εξήραν τη νέα συγγραφική δουλειά του κ. Χριστόπουλου, αλλά και ολόκληρη την επιστημονική του πορεία.

Πράγματι ήταν όλοι εκεί (πέρα φυσικά από συναδέλφους Λογιστές- Φοροτεχνικούς) για να τιμήσουν την πολύ καλή εκδοτική δουλειά του «δάσκαλου» - όπως επάξια χαρακτηρίζουν τον Γιώργο Χριστόπουλο, οι περισσότεροι στα σχόλια τους που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες των βιβλίων, μεταξύ των οποίων ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, Βασίλης Καμπάνης.

Συντονιστής ήταν ο έμπειρος Δημοσιογράφος, γνωστός για την έγκριτη πέννα του και τη βαθιά γνώση των φορολογικών Σπύρος Δημητρέλης.

Δεν έλειψε ο χαιρετισμός που έστειλε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία λόγω παρουσίας της στη Βουλή την ώρα, της εκδήλωσης, δεν ήταν δυνατόν να παραστεί:
«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την εκδήλωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), στην οποία παρουσιάζει το φετινό βιβλίο του «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2018» - Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων, ο επιστημονικός συνεργάτης σας κ. Γιώργος Χριστόπουλος.
Το φετινό βιβλίο του έγκριτου συνεργάτη σας, κ. Γιώργου Χριστόπουλου επιδιώκει να προσφέρει πρακτικές λύσεις στη σύνταξη των φετινών φορολογικών δηλώσεων των φυσικών και νομικών προσώπων και είναι επιστέγασμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς πολλών και συνεχόμενων χρόνων. Εύχομαι εγκαρδίως μια εποικοδομητική και αποτελεσματική εκδήλωση.
Με εκτίμηση,
Κατερίνα Παπανάτσιου
Υφυπουργός Οικονομικών


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, ο ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, πρώην υπουργοί, όπως ο Γιώργος Μαυραγάνης, ο πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και καθηγητής του εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, ο πρόεδρος Εφοριακών Αττικής και Νήσων Βασίλης Σπανάκης, ο σύμβουλος επι φοροτεχνικών θεμάτων Κώστας Σφακάκης εκπροσωπώντας τον ΣΕΒ, ο τ. Γενικός Διευθυντής του Υπ. Οικονομικών και Ειδικός Γραμματέας Σ.Δ.Ο.Ε.- Υπ.Ε.Ε., Ηλίας Αργυρός, τα στελέχη της Φορολογικής Διοίκησης, Άννα Κόλλια, Μαρία Μενούνου, Εύη Χατζηπαναγιώτου, Βίκη Γιοβά, Θανάσης Σαφαρής, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ Αντώνης Μουζάκης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο Βασίλη Καμπάνη, όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΕΦΕΕΑ, ο Κώστας Κουλογιάννης και ο Δημήτρης Καρποδίνης, του φορολογικού κόμβου Taxheaven, ο Βαλάντης Μπίλης του φορολογικού κόμβου Epsilonnet, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ομίλου Γιάννη Μίχο, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, η έγκριτη Δικηγόρος Μίνα Ζούλοβιτς, ο πρώην Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων και νυν Δικηγόρος Γιώργος Ράντος, ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Στρίμπερης, ο έγκριτος  εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος, ο έγκριτος ορκωτός ελεγκτής και επιστημονικός συνεργάτης του Taxheaven Κώστας Νιφορόπουλος, ο έγκριτος συνάδελφος Λογιστής Φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης, διευθυντής της Union Programming Group, o γνωστός για τον καθαρό κριτικό δημόσιο λόγο,  Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός Δημήτρης Τσαγγάρης, ο οικονομολόγος Δημήτρης Χριστόπουλος, οι πρώην Διευθυντές της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, Γιώργος Κακιόρας και Γιώργος Πλάνης, πολλοί προϊστάμενοι Εφοριών, στελέχη εφοριών και ελεγκτές,   

Μιλώντας ο συντονιστής στην αρχή της παρουσίασης, έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο του συγγραφέα και στα περιεχομένα των βιβλίων και μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
«Είναι και μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για το πόσο ευκολότερη έχει κάνει τη δουλειά σε εμάς τους οικονομικούς συντάκτες που ειδικευόμαστε για τα φορολογικά ζητήματα και κάθε φορά που προκύπτει μια αλλαγή στα φορολογικά - και όπως ξέρετε οι αλλαγές στα φορολογικά είναι στη χώρα μας πολλές και συνεχείς - ζητάμε τη βοήθειά του, είτε δια ζώσης είτε μέσα από τα πολύ πρακτικά βιβλία του.
Ένα τέτοιο έργο είναι και αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Αν για έναν φορολογικό συντάκτη είναι τόσο πολύτιμο βοήθημα φανταστείτε τι είναι για τον επαγγελματία του κλάδου που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του για να εξυπηρετήσει τους φορολογούμενους. Θα απαριθμήσω μερικά από τα πλεονεκτήματα της έκδοσης….
»

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ, Δημήτρης Τσαμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μακροχρόνια συνεργασία του Γιώργου Χριστόπουλου με την ΕΦΕΕΑ, «τόσο με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα, όσο και με την επιστημονική και εκπαιδευτική προσφορά του, όχι μόνο στην ΕΦΕΕΑ, αλλά και στον κλάδο μας,  μέσα από τη μάχιμη καθημερινότητα του Λογιστή - Φοροτεχνικού, την αρθρογραφία, τις παρεμβάσεις του στα νομοθετικά δρώμενα για την αναβάθμιση του επαγγέλματος το Λ/Φ και τα φορολογικά σεμινάρια ανά την Ελλάδα, έχοντας πάντα στις αποσκευές του, πρακτικούς οδηγούς με χρηστικούς πίνακες και σημειώσεις». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα προβλήματα της καθημερινότητας ταλανίζουν και δυσκολεύουν την επίπονη δουλειά του Λογιστή – Φοροτεχνικού, θέματα για τα οποία θα απαντήσει αργότερα μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κος Γιώργος Πιτσιλής.



Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κος Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στη χρηστικότητα και στη μεθοδολογία που γίνεται η ανάλυση της ύλης στα βιβλία (σημ. είπε χαρακτηριστικά «διάβασα προσωπικά και είδα πόσο πρακτικά και κατανοητά γίνεται η ανάλυση στα πρακτικά βοηθήματα του Γιώργου Χριστόπουλου, για το νέο Ε3, που αναβαθμίσαμε και εφαρμόσαμε από φέτος») χωρίς να παραλείψει να υπογραμμίσει την συμβολή των Λ/Φ στο έργο της Φορολογικής Διοίκησης  και στην αναγκαιότητα της συνεργασίας της ΑΑΔΕ με τον κλάδο των Λ/Φ.
Ο κ. Διοικητής στην ομιλία του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη χρησιμότητα των ποιοτικών πληροφοριών που συλλέγονται με το καινούργιο έντυπο Ε3 που, περισσότερο από την επόμενη χρονιά με την εφαρμογή της πλήρους συμπλήρωσής του, θα βοηθούν την Ανεξάρτητη Αρχή στη στόχευση των ελέγχων και στην αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας των φορολογουμένων με περιττές ελεγκτικές επαληθεύσεις.



Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, αναφερόμενος στους λογιστές, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται τις αλλαγές που θα έρθουν, αλλά να βλέπουν το θέμα με αισιοδοξία.

«Στην Ελλάδα του 2018 που κοιτά πλέον την επόμενη δεκαετία, σε μια Ευρώπη η οποία ηλεκτρονικοποιείται ταχύτατα, δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε το φόβο ότι ο λογιστής πρέπει να καταχωρεί τιμολόγια, είναι χάσιμο χρόνου απίστευτο για όλους και για το λογιστή και για τον επιχειρηματία. Είναι αδιανόητο να παράγεται μια πληροφορία ηλεκτρονικά και να πρέπει να την αναπαράγουμε ξανά δύο φορές. Ο λογιστής στη νέα εποχή θα είναι περισσότερο σύμβουλος και λιγότερο γραφέας, οι γνώσεις σας οι επιστημονικές θα βοηθήσουν την επιχείρηση στο να λειτουργεί με μεγαλύτερη συμμόρφωση στο να κάνει κατηγοριοποίηση των εξόδων και στο να συμβουλεύει τον επιχειρηματία πως να είναι συνεπής με τις φορολογικές του υποχρεώσεις», συμπλήρωσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε..  
Σε ό,τι αφορά στην παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ανέφερε πως, παρακολουθεί και γνωρίζει τις δυσκολίες που παρατηρούνται κατά την υποβολή στα συστήματα του taxisnet, αλλά όπως είναι γνωστό, δεν είναι η Α.Α.Δ.Ε. αυτή που δίνει την παράταση, αλλά αυτή που την εισηγείται στο Υπ. Οικονομικών.

Ο ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης αποτίμησε θετικά το έργο και την επιστημονική προσφορά του Γιώργου Χριστόπουλου και δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη πολλοί  φορολογούμενοι  και επιχειρήσεις να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, δυσκολίες όμως που (όπως είπε) με τις νέες ρυθμίσεις λιγοστεύουν, καθώς έγινε επέκταση στα κριτήρια υπαγωγής με οφειλές που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017, οφειλές και από εταίρους προσωπικών εταιρειών, κ.α.



Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κος Γιώργος Μαυραγάνης στον σύντομο χαιρετισμό μεταξύ άλλων είπε: «Η συγγραφική προσπάθεια του Γιώργου Χριστόπουλου έχει προσφέρει μία χρήσιμη ερμηνεία στα φορολογικά νομοθετήματα.
Στις αρχές του 2013 με τη βοήθεια ικανών υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, ειδικών από τον ιδιωτικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και εκπροσώπων φορέων ξεκίνησα μια προσπάθεια μεταρρύθμισης τόσο στο νομοθετικό πεδίο, με την ψήφιση των 3 Κωδίκων, όσο και στην απλοποίηση των διαδικασιών και τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με λιγότερη ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους και τους φοροτεχνικούς - λογιστές.



Ο Γιώργος Χριστόπουλος  πάντα αντιμετώπισε θετικά τη μεταρρύθμιση αυτή και βοήθησε εποικοδομητικά με τα σχόλιά του. Με την παρούσα ερμηνεία διευκολύνει όλους όσους ασχολούνται με την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και παρέχει υλικό για δημιουργική σκέψη
».

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας, στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι εκδόσεις, σαν τη συγκεκριμένη, από έμπειρους και έγκριτους φοροτεχνικούς και επιστήμονες, όπως ο Γιώργος Χριστόπουλος, αποτελούν πολύτιμους και απόλυτα χρήσιμους οδηγούς για τους λογιστές - φοροτεχνικούς, που προσπαθούν - σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία - να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πελάτες τους, χωρίς καθυστερήσεις και λάθη, που κοστίζουν.



Δεν παράλειψε να αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού και να καταγράψει την πάγια θέση του φορέα για τον ρόλο και την αξιοποίηση του Πιστοποιημένου Φοροτεχνικού - Λογιστή  με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Ο Βασίλης Σπανάκης, πρόεδρος Εφοριακών Αττικής και Νήσων, αφού κατέγραψε όλα τα  χρήσιμα σημεία της ύλης των βιβλίων, αναφέρθηκε στο έργο του Έλληνα εφοριακού, και στο ρόλο που επιτελεί για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη – φορολογούμενου, με γνώμονα την εφαρμογή του κανόνα της χρηστής Διοίκησης, στις σχέσεις φορολογούσας αρχής και φορολογούμενου.   

Δεν έλειψαν όμως οι χαιρετισμοί και άλλων εκλεκτών φίλων και συνεργατών του Γιώργου Χριστόπουλου που αναφέρθηκαν στα  βιβλία του και στον ίδιο:

Μίλησαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ, Αντώνης Μουζάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, ο οποίος αποτίμησε το έργο και της υπηρεσίες του Γ.ΧΡ., κατά τη μακρά θητεία του ως σύμβουλος της Ομοσπονδίας,  
Από την πλευρά της EPSILON NET (www.e-forologia.gr) στο γραπτό χαιρετισμό που έστειλε ο πρόεδρος Γιάννης Μίχος, σημειώνει «Αγαπητέ Γιώργο, καλέ μου φίλε και συνεργάτη, Για μια ακόμη φορά, με τη συνολική σου παρουσία, συνδικαλιστική και επιστημονική, στέκεσαι άξια στη πρώτη γραμμή για την βελτίωση της δουλειάς και την περαιτέρω ανάπτυξη του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού αλλά και γενικότερα του κλάδου της οικονομικής επιστήμης στην Ελλάδα. Σου εύχομαι μέσα απ' τη καρδιά μου Καλή επιτυχία, και δύναμη στη συνέχεια του πολύτιμου έργου σου πάντα με την ίδια επιμονή και επιστημονικότητα που σε ξεχωρίζει και κάνει όλους τους συναδέλφους του χώρου να αγκαλιάζουν τη δουλειά σου με εμπιστοσύνη και απεριόριστη εκτίμηση!»

Και φυσικά με θερμά λόγια μίλησε για λογαριασμό του κόμβου μας TAX HEAVEN (www.taxheaven.gr ) ο Δημήτρης Καρποδίνης, καθώς μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επιστημονική μακρά συνεργασία με τον Γιώργο Χριστόπουλο, μέσα από τα αλλεπάλληλα σεμινάρια και την αρθρογραφία του. Άλλωστε χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς στην αποτίμηση του έργου και της συνεργασίας του κόμβου μας με τον Γιώργο Χριστόπουλο είναι το σχόλιο που φιλοξενείται στις πρώτες σελίδες των βιβλίων του εξ ημών Κώστα Γραβιά:



«Φέτος, τη σκυτάλη πήρε η νέα έκδοση των πονημάτων «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2018 Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων, στους οποίους είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε λύσεις σε πολλούς «γρίφους» που σας βασανίζουν κάθε χρόνο κατά τη σύνταξη και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Γιώργο, ευχόμαστε και η δεύτερη συγγραφική σου προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία και να θυμάσαι ότι, στο περιπετειώδες ταξίδι της συγγραφής δεν είσαι μόνος αφού έχεις συνοδοιπόρους όλους εμάς που χανόμαστε στις σελίδες των βιβλίων σου».
Με λόγια αντιπροσωπευτικά του Λογιστή – Φοροτεχνικού, αναφέρθηκε στην προσφορά του Γιώργου Χριστόπουλου στην δια βίου ενημέρωση του κλάδου και στην αναβάθμιση του επαγγέλματος, ο συνάδελφος και διευθυντής της Union Βαγγέλης Αμπελιώτης.



Με αναφορά στα ΕΛΠ και στο έργο της επιτροπής, που ως Πρόεδρος επεξεργάστηκε το νόμο, έδωσε το παρόν στην παρουσίαση  και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Κώστας Καραμάνης.



Η εκδήλωση έκλεισε με αναφορά του Γιώργου Χριστόπουλου σε όλους τους προσκεκλημένους, στην οικογένειά του και στον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο που επιμελήθηκε την ύλη, τους οποίους ευχαρίστησε λέγοντας ότι «η απλόχερη τιμητική αποτίμηση της συγγραφικής δουλειάς από όλους τους ομιλητές, περιποιούν τιμή στην ταπεινότητα μου και μου επιβεβαιώνει ως οντότητα τον οδικό χάρτη για περισσότερη συνεισφορά και ανταπόκρισή μου, τόσο στις κοινωνικές όσο και επαγγελματικές προκλήσεις του σήμερα και του αύριο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες όχι μόνο με την κοινότητα των συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών, αλλά και με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε».

Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ 1, τιμώντας εύλογα την σημαντική προσφορά του Γ. ΧΡ. στις ενημερωτικές εκπομπές της μικρής οθόνης.

























Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης