Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών για την ΠΟΛ 1072/2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923,  ΦΑΞ 33 06 776, -  ΑΘΗΝΑ
Site: www.pol.org.gr ,  Email: [email protected]

Αρ. Πρωτ. 35
Αθήνα, 25 Ιουνίου 2018

Προς
Υπουργείο Οικονομικών

1. Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
2. Υφυπουργός Οικονομικών κα. Αικατερίνη Σ. Παπανάτσιου
3. Αναπληρωτή Υπουργό Οικον. κ. Γεώργιο Χουλιαράκη
4. Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή

ΑΘΗΝΑ.

Κοινοποίηση:
1. Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
3. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΔΗΛΕΔ)

Κύριοι

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας καταφθάνουν συνεχώς καταγγελίες από συλλόγους και συνδικαλιστικές οργανώσεις που αφορούν την ΠΟΛ.1072/2018 και την υποχρεωτικότητα υπογραφής του Εντύπου Ε3 από Λογιστή πιστοποιημένου από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα καθώς για ακόμη μια φορά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επιβαρύνονται με επιπλέον βάρη την ίδια στιγμή που μετά βίας καλύπτουν τις λειτουργικές τους δαπάνες. Επιπλέον είναι άξιο απορίας για ποιον λόγο οι άμεσα εμπλεκόμενοι, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλογικοί φορείς, δεν ερωτήθηκαν καν για την εν λόγω ενέργεια σε αντίθεση βέβαια με το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος που από ότι φαίνεται πρωτοστάτησε στην εν λόγω απόφαση και την χαιρετίζει ένθερμα .

Οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν είναι επιχειρήσεις Η επιβολή φορολογικών επιβαρύνσεων στις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις βάζει σοβαρά εμπόδια στη δραστηριότητά τους και ακυρώνει στην πράξη την διακηρυγμένη ελευθερία του «συνδικαλίζεσθαι»

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία δέχονται υπέρογκα πρόστιμα και απειλούνται με κατασχέσεις Η όλη νομοθεσία για τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, είναι εχθρική.

Απαιτούμε για τους συλλόγους, σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις κλπ να μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις με την υπογραφή του Νόμιμου εκπροσώπου.

Άμεση τροποποίηση της ΠΟΛ.1072/2018 ώστε να αποφευχθούν τα υπέρογκα πρόστιμα που θα επιβληθούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  
Η Πρόεδρος                                                                             
Έλσα Ζαμπέτα

Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχάλης Χασιώτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο