Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε ελεύθερη πτώση το ΧΑ. Ανεξέλεγκτες οι πωλήσεις

Μπαράζ ρευστοποιήσεων εκδηλώνεται αυτή την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γ.Δ. να επιστρέφει βίαια στις 1.900 μονάδες, επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το καλοκαίρι και του 2003.

Σε ελεύθερη πτώση το ΧΑ. Ανεξέλεγκτες οι πωλήσεις

Μπαράζ ρευστοποιήσεων εκδηλώνεται αυτή την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γ.Δ. να επιστρέφει βίαια στις 1.900 μονάδες, επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το καλοκαίρι και του 2003. Το κλίμα επιδεινώνεται και στην Ευρώπη μετά από την ανεπιτυχή προσπάθεια σταθεροποίησης. Οι ανεξέλεγκτες ρευστοποιήσεις έχουν ως στόχο για άλλη μια φορά τον κλάδο των τραπεζών όπου συντελείται σημαντική ζημιά με τον δείκτη να υποχωρεί πάνω από 5%. Ξεπερνούν το 5% οι απώλειες του 20άρη όπου όλες οι μετοχές είναι στο κόκκινο. Διψήφιο είναι το ποσοστό της πτώσης για τη μετοχή της Coca Cola 3 Ε με την Intralot να γράφει απώλειες που ξεπερνούν το 9%. Η Εθνική “βουτάει” και κάτω από τα 15 ευρώ με απώλειες πάνω από το 8% ενώ η Eurobank και η MIG ακολουθούν στο ίδιο μοτίβο.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι στο κόκκινο και η συνολική εικόνα της αγοράς είναι αποκαρδιωτική. Στον 20άρη θα σημειώναμε ίσως την Κύπρου που μετά την χθεσινή βουτιά σήμερα επιχειρεί να κρατήσει τα 4 ευρώ ενώ ο ΟΠΑΠ χάνει έδαφος προς τα 18 ευρώ και η ΔΕΗ κινείται πλέον κάτω από τα 10 ευρώ.

Πρόκειται για τις μετοχές του 20άρη που σημειώνουν τις μικρότερες απώλειες συγκριτικά με την αιμοραγία των τραπεζικών blue chips που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των πωλητών που "πυροβολούν" ανεξέλεγκτα.

Στον Γενικό Δείκτη όλες οι μετοχές είναι στο κόκκινο με ΔΟΛ, Selonda και Μινωϊκές Γραμμές να συγκρατούν κάποια κέρδη. Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της Μηχανικής, της ΕΧΑΕ, της Μαϊλλης. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΧΑ είναι και το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι από τις μετοχές του Γ.Δ. που σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.   

Στα 144 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ήδη η αξία των συναλλαγών με μπαράζ πακέτων στην Εθνική.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο