Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι συμφώνησαν κορυφαίοι τραπεζίτες

Στους όρους του “σχεδίου εγγυοδοσίας” κατέληξαν τραπεζίτες και Υπουργείο Οικονομίας σε συνάντηση που είχαν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Χρονοδιάγραμμα ένταξης, δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας και κατανομή κονδυλίων στο επίκεντρο.

Τι συμφώνησαν κορυφαίοι τραπεζίτες

Στους όρους του “σχεδίου εγγυοδοσίας” κατέληξαν τραπεζίτες και Υπουργείο Οικονομίας σε συνάντηση που είχαν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Χρονοδιάγραμμα ένταξης, δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας και κατανομή κονδυλίων στο επίκεντρο.

Σε νέα συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε όλες οι μεγάλες τράπεζες να κάνουν χρήση της κρατικής ενίσχυσης, ώστε να μην υπάρξουν "παρεξηγήσεις" για την κατάσταση των τραπεζών, που θα υιοθετήσουν τα μέτρα.

Θέμα της συνάντησης ήταν το πακέτο εγγυοδοσίας των τραπεζών αλλά και οι επίμέρους όροι του σχεδίου στήριξης του κλάδου. Εκεί που φαίνεται ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων είναι η υιοθέτηση του σχεδίου από όλες τις μεγάλες τράπεζες, η ένταξη στο πρόγραμμα στις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, η αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από 8% (Βασιλεία ΙΙ) αλλά και κατανομή των κονδυλίων με βάση το μερίδιο αγοράς.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου συζητήθηκε το σχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αναταραχής. Το σχέδιο αυτό θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Μάλιστα αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν πέραν του κ. Αλογοσκούφη και ο υφυπουργός Οικονομίας, Νίκος Λέγκας αλλά και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένως από το εξωτερικό όπου πραγματοποίησε επαφές με σκοπό να στηρίξει την Εθνική σε μια δύσκολη περίοδο για τη …μετοχή που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ξένων funds.

Παρόν ήταν και ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας Αντώνης Κροντηράς, ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρης Μηλιάκος και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ¶γγελος Φιλιππίδης.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο