Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πληρωμή φόρων από Έλληνες κατοίκους εξωτερικού με τη χρήση καρτών


Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Α.Α.Δ.Ε. και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τη διαμόρφωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς φορείς αποδοχής συναλλαγών καρτών (acquirers) για την αποδοχή συναλλαγών καρτών πληρωμών αλλοδαπής έκδοσης σε όλα τα προαναφερθέντα δίκτυα πληρωμών. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα και στους Έλληνες φορολογούμενους του εξωτερικού, οι οποίοι δεν τηρούν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα, να εξοφλούν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους οφειλές.

Επίσης, έχει δρομολογηθεί από την ΑΑΔΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 η αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων POS στις Δ.Ο.Υ. με συσκευές νέας τεχνολογίας —συμβατές με τις νέου τύπου κάρτες— αλλά και η επέκταση του δικτύου των POS σε όλα τα τελωνεία της επικράτειας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο