Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Πιτσιλής: «Ο λογιστής στη νέα εποχή θα είναι περισσότερο σύμβουλος και λιγότερο γραφέας». Τι είπε για το νέο Ε3 και την παράταση των δηλώσεων

21 Ιούνιου 2018 Σχόλια
Γ. Πιτσιλής: «Ο λογιστής στη νέα εποχή θα είναι περισσότερο σύμβουλος και λιγότερο γραφέας». Τι είπε για το νέο Ε3 και την παράταση των δηλώσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Τιμητική εκδήλωση διοργάνωσε χτες 20 Ιουνίου 2018 η ΕΦΕΕΑ, προς τιμή του επιστημονικού συνεργάτη και πρώην Γενικού Γραμματέα της, έγκριτου συναδέλφου και συνεργάτη του κόμβου, Γιώργου Χριστόπουλου, με την παρουσίαση των φετινών βιβλίων του «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2018 Δηλώσεις Φυσικών και Νομικών Προσώπων» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιφανείς προσκεκλημένοι που εξήραν τη νέα συγγραφική δουλειά του κ. Χριστόπουλου, αλλά και ολόκληρη την επιστημονική του πορεία.

Μεταξύ των παρευρεθέντων τιμώντας με την παρουσία του, ήταν και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής.

Ο κ. Διοικητής στην ομιλία του, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη χρησιμότητα των ποιοτικών πληροφοριών που συλλέγονται με το καινούργιο έντυπο Ε3 που, περισσότερο από την επόμενη χρονιά με την εφαρμογή της πλήρους συμπλήρωσής του, θα βοηθούν την Ανεξάρτητη Αρχή στη στόχευση των ελέγχων και στην αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας των φορολογουμένων με περιττές ελεγκτικές επαληθεύσεις.

Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση, αναφερόμενος στους λογιστές, τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται τις αλλαγές που θα έρθουν, αλλά να βλέπουν το θέμα με αισιοδοξία.

«Στην Ελλάδα του 2018 που κοιτά πλέον την επόμενη δεκαετία, σε μια Ευρώπη η οποία ηλεκτρονικοποιείται ταχύτατα, δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε το φόβο ότι ο λογιστής πρέπει να καταχωρεί τιμολόγια, είναι χάσιμο χρόνου απίστευτο για όλους και για το λογιστή και για τον επιχειρηματία. Είναι αδιανόητο να παράγεται μια πληροφορία ηλεκτρονικά και να πρέπει να την αναπαράγουμε ξανά δύο φορές. Ο λογιστής στη νέα εποχή θα είναι περισσότερο σύμβουλος και λιγότερο γραφέας, οι γνώσεις σας οι επιστημονικές θα βοηθήσουν την επιχείρηση στο να λειτουργεί με μεγαλύτερη συμμόρφωση στο να κάνει κατηγοριοποίηση των εξόδων και στο να συμβουλεύει τον επιχειρηματία πως να είναι συνεπής με τις φορολογικές του υποχρεώσεις», συμπλήρωσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε.. 

Σε ό,τι αφορά στην παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ανέφερε πως, παρακολουθεί και γνωρίζει τις δυσκολίες που παρατηρούνται κατά την υποβολή στα συστήματα του taxisnet, αλλά όπως είναι γνωστό, δεν είναι η Α.Α.Δ.Ε. αυτή που δίνει την παράταση, αλλά αυτή που την εισηγείται στο Υπ. Οικονομικών.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης