Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΕΒ: Κίνδυνος ασφυξίας για χιλιάδες επιχειρήσεις

Στροφή της προσοχής στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας βαθιάς ύφεσης που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανάπτυξη, την απασχόληση, το εθνικό χρέος και εν τέλει στο μέλλον της χώρας ζητεί ο ΣΕΒ.

ΣΕΒ: Κίνδυνος ασφυξίας για χιλιάδες επιχειρήσεις

Στροφή της προσοχής στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας βαθιάς ύφεσης που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανάπτυξη, την απασχόληση, το εθνικό χρέος και εν τέλει στο μέλλον της χώρας ζητεί ο ΣΕΒ.


Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει κατ΄ αρχήν συνετή τη στάση που τήρησε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στη διεθνή επιδημία των λεγόμενων «τοξικών» ομολόγων, προφυλάσσοντας το ίδιο, αλλά και την οικονομία της χώρας από τις πιο ακραίες εκδηλώσεις της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Θετική είναι σύμφωνα με τον Σύνδεσμο και η αποτίμηση των κινήσεων της κυβέρνησης η οποία, με στόχο να καθησυχάσει τους καταθέτες και να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα να ξεπεράσει την ουσιαστική κατάρρευση της διατραπεζικής αγοράς, προχώρησε στην ανακοίνωση σειράς μέτρων, εναρμονιζόμενη με την κοινή διεθνή και ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κρίσης.

Ωστόσο, ο ΣΕΒ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» σημειώνοντας ότι η αγορά υποφέρει ήδη από έλλειψη ρευστότητας, καθώς οι τράπεζες διστάζουν να δανείσουν η μία την άλλη και έχουν κλείσει την πιστωτική στρόφιγγα προς τις χιλιάδες επιχειρήσεις που στερούνται κεφαλαίου για να κάνουν τη δουλειά τους.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι αναγκαίο όσο και κατεπείγον είναι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων, ώστε, μέσω του τραπεζικού συστήματος, να πάρει και πάλι μπροστά η μηχανή της οικονομίας, να γυρίσουν ξανά τα γρανάζια της αγοράς. «Διαφορετικά», καταλήγει, «βρισκόμαστε μπροστά στον ορατό κίνδυνο να αποφύγουμε μεν τα χειρότερα της πιστωτικής κρίσης ως προς το τραπεζικό σύστημα, αλλά να οδηγήσουμε την πραγματική οικονομία, τη μόνη που έχει την πραγματική δυνατότητα να μας βγάλει από την κρίση, σε βαθιά ύφεση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στο εθνικό χρέος, στο μέλλον μας».

Πηγή Express


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο