Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΠΔΟΛΟ - Διαμαρτυρία: «Απαιτούμε σεβασμό στον κλάδο μας»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ" ΕΠΔΟΛΟ


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να συντάξουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου ν’ αναφερθούμε για πολλοστή φορά στα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος και ταλαιπωρημένος κλάδος των λογιστών. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε ένα τέλμα, στο οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς, το οποίο δυσχεραίνει αφάνταστα τις δικές μας συνθήκες εργασίας, που έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, από πλευράς των πολιτών.

Αναφέρουμε επιγραμματικά τα προβλήματα μας, διότι αν μπούμε στη διαδικασία περαιτέρω ανάλυσης, θα χρειαστεί να γράψουμε βιβλίο κι όχι επιστολή:

1) Το gsis.gr αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, λόγω υπερφόρτωσης δεδομένων, που έχει ως συνέπεια ,να μην λειτουργεί ή να υπολειτουργεί καθιστώντας αδύνατη την εργασία μας.

2) Η καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών (30/06/2018), δεν ανταποκρίνεται επ’ ουδενί στον όγκο των περίπου 6,500,000 δηλώσεων που πρέπει να κατατεθούν σε αυτό το διάστημα.

3) Βρεθήκαμε εν μία νυκτί, μπροστά στο καινούργιο Ε3, το οποίο στήθηκε μέσα σε συνθήκες απόλυτης προχειρότητας. Οι οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου ανακοινώθηκαν από στις 04/05/2018. Η επεξεργασία των οδηγιών απαιτεί χρόνο, προκειμένου να αφομοιωθούν από μέρους μας. Σαν σωστοί επαγγελματίες, δεν έχουμε μάθει να κάνουμε δουλειές στο πόδι, αφού αντιμετωπίζουμε το επάγγελμά μας με απόλυτη ευθύνη και σοβαρότητα.

4) Οι εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, δεν έχουν τις απαραίτητες ενημερώσεις που έχει ως συνέπεια, ακόμα και σήμερα 12/06/2018 ν’ αναβαθμίζουν τα προγράμματα τους, αφού δεν είναι έτοιμες ν’ ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του εντύπου! Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων είναι ότι στις 08/06/2018 μπήκε η ιδιόχρηση επαγγελματικής στέγης κι αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις ΕΦΚΑ . Πολλά από τα καινούργια δεδομένα, τα οποία πρέπει να προστεθούν, ξεφεύγουν από τις λογιστικές αρμοδιότητες.

5). Το νέο Ε3 στο έντυπο Ν εμφανίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (7/6/18)! Τόσο καιρό πριν εμφάνιζε το παλιό Ε3 και φυσικά δε μπορούσαμε να στείλουμε καμία δήλωση Νομικού Προσώπου .

6) Οι Βεβαιώσεις Αποδοχών έπρεπε πρώτα να υποβάλλονται, να κλείνει το σύστημα προκειμένου να επεξεργάζονται τ’ αρχεία και μετά να ξεκινάει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Βρεθήκαμε για ακόμα μία φορά μπροστά στο φαινόμενο να στέλνονται λανθασμένες Βεβαιώσεις Αποδοχών, από το ελληνικό Δημόσιο, που φυσικά κανείς δεν θα βρεθεί να ζητήσει εξηγήσεις απ’ αυτό ,για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί αυτή η λανθασμένη κίνηση. Εμείς καλούμαστε και να ειδοποιήσουμε τους πολίτες αλλά και να τροποποιήσουμε τις δηλώσεις αυτές. Αμέσως λοιπόν δημιουργούνται δύο άμεσα ερωτήματα: Α) Είναι δική μας αρμοδιότητα, να διορθώνουμε τα δικά σας λάθη; Β) Οι χαμένες εργατοώρες μας, θα πληρωθούν από τους φορολογούμενους ή από εσάς;

Συνοψίζοντας ζητάμε από τώρα να ορίσετε νέα προθεσμία για το τέλος των φορολογικών δηλώσεων. Προθεσμία η οποία θ’ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί κι όχι τις αστείες παρατάσεις των 10-20 ημερών που συνηθίζετε να δίνετε, (οι οποίες παρομοιάζονται με το μαρτύριο της σταγόνας).

Απαιτούμε να υπάρχει μία προθεσμία τουλάχιστον τετράμηνη από την ώρα ανοίγματος του συστήματος και πάντα με την προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του taxis. Η πρόταση μας είναι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να λήξει στις 30/09/2018.

Ξεκαθαρίζουμε και τονίζουμε ότι δεν επαιτούμε, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σεβασμό προς τον κλάδο μας.
Λέξεις αυτονόητες, φτάσανε στο σημείο να φαντάζουν πολυτέλεια, εν έτη 2018.Τονίζουμε ότι σε περίπτωση που δεν ακουστούνε τα δίκαια αιτήματά μας, θα προβούμε σε άμεσες και δραστικές κινητοποιήσεις.


ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΠΔΟΛΟ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο