Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων


Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η είδηση ότι με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, «καταργείται από το 2019 ο φόρος υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

Όμως, τέτοια διάταξη δεν υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή (μέχρι στιγμής), ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε στην αιτιολογική έκθεση, αλλά ούτε και στα τελικά κείμενα που αναρτήθηκαν στη Βουλή.

Πέρα όμως από τη διασπορά της ψευδούς αυτής είδησης, το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι κανείς από όσους την αναπαράγουν αβασάνιστα δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τουλάχιστον τα κείμενα που αναρτήθηκαν στη Βουλή ώστε να βάλει έτσι το δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη της εν λόγω διάταξης. Αυτή η αέναη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων χωρίς τον έλεγχο των πραγματικών γεγονότων από όσους τις διασπείρουν σε συνδυασμό και με την ταχύτατη αναπαραγωγή τους στο διαδίκτυο, οδηγεί σε παραπληροφόρηση και σύγχυση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κόμβος διαχρονικά δεν συμμετείχε ποτέ σ΄αυτό το γαϊτανάκι διασποράς ψευδών ειδήσεων, αλλά παραμένει πιστός στην παράθεση των ειδήσεων στην πραγματική τους διάσταση, χωρίς ψιμύθια.

Αναμένουμε να δούμε εάν κατατεθεί σχετική τροπολογία, ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό (εάν και εφόσον) δεν καταργείται ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα και καλό θα είναι το σύνολο των Μ.Μ.Ε. και όσοι αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις να μην παραπλανούν τους πολίτες.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο