Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

12 Ιούνιου 2018 Σχόλια
Το πολυνομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει διάταξη για την κατάργηση του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η είδηση ότι με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, «καταργείται από το 2019 ο φόρος υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

Όμως, τέτοια διάταξη δεν υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή (μέχρι στιγμής), ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε στην αιτιολογική έκθεση, αλλά ούτε και στα τελικά κείμενα που αναρτήθηκαν στη Βουλή.

Πέρα όμως από τη διασπορά της ψευδούς αυτής είδησης, το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι κανείς από όσους την αναπαράγουν αβασάνιστα δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τουλάχιστον τα κείμενα που αναρτήθηκαν στη Βουλή ώστε να βάλει έτσι το δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και να διαπιστώσει την ύπαρξη ή μη της εν λόγω διάταξης. Αυτή η αέναη αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων χωρίς τον έλεγχο των πραγματικών γεγονότων από όσους τις διασπείρουν σε συνδυασμό και με την ταχύτατη αναπαραγωγή τους στο διαδίκτυο, οδηγεί σε παραπληροφόρηση και σύγχυση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο κόμβος διαχρονικά δεν συμμετείχε ποτέ σ΄αυτό το γαϊτανάκι διασποράς ψευδών ειδήσεων, αλλά παραμένει πιστός στην παράθεση των ειδήσεων στην πραγματική τους διάσταση, χωρίς ψιμύθια.

Αναμένουμε να δούμε εάν κατατεθεί σχετική τροπολογία, ωστόσο μέχρι να συμβεί αυτό (εάν και εφόσον) δεν καταργείται ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα και καλό θα είναι το σύνολο των Μ.Μ.Ε. και όσοι αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις να μην παραπλανούν τους πολίτες.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης