Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

(Upd) Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις Ανώνυμες Εταιρίες - Δείτε το κείμενοΨηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο για τις Ανώνυμες Εταιρείες αργά το απόγευμα της Δευτέρας 11.6.2018


Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Κος Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά την ομιλία του στη βουλή ανέφερε ως μια από τις μεγαλύτερες τομές του νομοσχεδίου, την διάταξη η οποία προβλέπει ότι οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις θα πρέπει να εγκρίνονται από την Γενική Συνέλευση.

Σημαντική επίσης θεώρησε ο Υφυπουργός την  ενίσχυση των δικαιωμάτων μετόχων  μειοψηφίας, καθώς και την εισαγωγή της έννοιας του επιμερισμού των ευθυνών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχετικά με την ονομαστικοποίηση των μετοχών ο Κος Πιτσιόρλας τόνισε ότι είναι ένα αποφασιστικό βήμα για το μέλλον.

Στο νομοσχέδιο έγιναν αρκετές νομοτεχνικές βελτιώσεις και έγιναν αποδεκτές και ορισμένες τροπολογίες που τέθηκαν από βουλευτές.

Δεκτή έκανε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας την τροπολογία του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη για τον ορισμό ορκωτού ελεγκτή σε εισηγμένες εταιρίες. Την τροπολογία συνυπογράφουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές  Γ. Κατσιαντώνης, Στ. Παναγούλης και ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς.

Με την τροπολογία προτείνεται η αλλαγή της διαδικασίας του ορισμού του ορκωτού ελεγκτή από τους μετόχους, οι οποίοι έχουν εκτελεστική εξουσία που πηγάζει από τη συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης ανώνυμης εταιρίας λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.

Σκοπός της τροπολογίας είναι να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν στην περίπτωση της Folli Follie, όπου ο ελεγχόμενος μπορούσε να ψηφίσει για τον ορισμό του ελεγκτή του.
Δείτε το κείμενο ή κατεβάστε το από εδώ.

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο