Ειδήσεις Απόψεις

«Στις κόκκινες παπαρούνες»


Πάει πολύς καιρός που η Μαρίνα έβλεπε όλα τα φύλλα των δέντρων καφέ. Κίτρινα το χορτάρια στα λυπημένα λιβάδια. Χειμώνες τα καλοκαίρια. Καταμεσήμερα σκοτάδια χωρίς τ’ αστέρια τους.

Πως να μην μπει μια μέρα στην βάρκα, ν’ ανοιχτεί στο πέλαγο.
Πως να μην αφήσει το σώμα της, άπνοο, να βυθιστεί σε κείνα τ‘ ατάραχα γαλάζια νερά...

Κι όσο η Μαρίνα βυθιζόταν στα παγωμένα νερά, τόσο το γαλάζιο γινόταν μπλε και το μπλε έδινε την θέση του σε κείνο το σκούρο χρώμα της αβύσσου…

Την ηρεμία εκείνης της βύθισης συντάραξε μονάχα εκείνο το ξαφνικό φως!

Τρόμαξε σαν το είδε να ανεβαίνει επιθετικά από το σκοτεινό βάθος της αβύσσου. Έλαμπε σαν μετεωρίτης και ερχόταν ευθεία κατά πάνω της. Σίγουρα θα την εμπόδιζε στην προαποφασισμένη ελεύθερη χωρίς επιστροφή κατάδυσή της…
 
Στο μέτρο μπροστά της τώρα ήταν όλο τόσο φωτεινά!! Και δεν ήταν μόνο φωτεινά αλλά μπορούσε τώρα και διέκρινε πρόσωπα μέσα σε τούτη την περίεργη υποθαλάσσια λάμψη!! 
Οικεία πρόσωπα! Την μάνα της να της χτενίζει τα μαλλιά, τον κουρασμένο πατέρα της στην κορφή του τραπεζιού, το Δημήτρη, την Θάλεια… Μέχρι και το Σπίνο το κουταβάκι της έβλεπε να της κουνάει την ουρά και να της ζητά παιγνίδια!!

Κι όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο τα πρόσωπα ερχόταν πιο κοντά της μέχρι που ένιωθε καθαρά και την ίδια τους την ανάσα.
Και όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα, τόσο το φως γινόταν πιο έντονο και πιο λαμπερό, μέχρι που έγινε εκείνη η έκρηξη που ξύπνησε την Μαρίνα.

Με τις πυτζάμες έτρεξε στο κατώγι κι αγκάλιασε την μάνα της και τον πατέρα της.
Θαρρώ με τις πυτζάμες της βγήκε στο καταπράσινο λιβάδι και κυλίστηκε με τον Σπίνο στις κόκκινες παπαρούνες.
  
 
Σταυρουλάκης Αρτεμ. Κωνσταντίνος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο