Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς νέα σιωπηρή παράταση λίγων ημερών για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου, προσανατολίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ

Νέα σιωπηρή παράταση λίγων ημερών για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου, η οποία όμως θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα, ώστε να μην ανακοπεί ο ρυθμός προσέλευσης των πολιτών σχεδιάζεται να δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς οι ουρές και ο εκνευρισμός που επικρατούν 15 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, δεν φαίνεται να αφήνουν άλλα περιθώρια.

Προς νέα παράταση για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου, προσανατολίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ

Νέα σιωπηρή παράταση λίγων ημερών για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου, η οποία όμως θα ανακοινωθεί στο τέλος του μήνα, ώστε να μην ανακοπεί ο ρυθμός προσέλευσης των πολιτών σχεδιάζεται να δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς οι ουρές και ο εκνευρισμός που επικρατούν 15 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, δεν φαίνεται να αφήνουν άλλα περιθώρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να δηλώσουν το ακίνητό τους και ορισμένες φορές αναγκάζονται να περιμένουν ως και τέσσερις-πέντε ώρες για να καταθέσουν τη δήλωση ιδιοκτησία τους.

Κατά την Κτηματολόγιο ΑΕ τα φαινόμενα συνωστισμού αποτελούν ευθύνη των πολιτών που δεν έκαναν εγκαίρως τις δηλώσεις τους και προσέρχονται τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας.

Πράγματι, καθώς απομένουν μόλις 15 ημέρες για τη λήξη προθεσμίας των δηλώσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηματολόγιο ΑΕ, περίπου το 30% των ακινήτων δεν έχουν δηλωθεί ακόμη, ενώ προβληματίζουν οι μεγάλοι ιδιοκτήτες, όπως είναι οι τράπεζες, η Εκκλησία της Ελλάδος, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα νομικά πρόσωπα κ.ά., οι οποίοι κατέχουν περίπου το 20% των ακινήτων που πρέπει να δηλωθούν στο τρέχον πρόγραμμα του Κτηματολογίου και ακόμη δεν έχουν κάνει δηλώσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει δηλωθεί συνολικά το 50% των ακινήτων.

Ωστόσο, η Κτηματολόγιο ΑΕ εκτιμά ότι οι 15 ημέρες που απομένουν είναι αρκετές για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κτηματογράφησης.

Ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για τις δηλώσεις.

Στην Κτηματολόγιο ΑΕ επικρατεί, πάντως, προβληματισμός για το ζήτημα, καθώς ενδεχόμενες νέες παρατάσεις θα θέσουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση του προγράμματος με 80 εκατ. ευρώ από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Πηγή In.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο