Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για τη δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής οφειλών προς τον καταργηθέντα ΟΕΚ

Χαλκοκονδύλη 17, 104 32 Αθήνα
Τηλ: 2131306600
Φαξ: 2107292129


Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών προς τον τ. ΟΕΚ

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής οφειλών προς τον καταργηθέντα Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), αλλά και για την ειδική μέριμνα που λαμβάνεται για τις ευάλωτες ομάδες δανειοληπτών, με την Απόφαση (52246/3173/2018, ΦΕΚ Β' 539), της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία εκδόθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2018.

Η Ανεξάρτητη Αρχή τα τελευταία χρόνια, είχε γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού αναφορών από δικαιούχους των στεγαστικών προγραμμάτων του τ. ΟΕΚ, οι οποίοι ζητούσαν τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των οφειλών τους.

Ο Συνήγορος, ήδη από το 2012, με έγγραφά του προς τη Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), καθολικού διαδόχου του ΟΕΚ, είχε ζητήσει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποφευχθεί η παύση πληρωμών από τους δανειολήπτες. Προς αυτή την κατεύθυνση είχε τονίσει την ανάγκη δημιουργίας του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου. Είχε, επίσης, επισημάνει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι δανειολήπτες, λόγω των μειώσεων στους μισθούς τους και της πλήρους αναντιστοιχίας των εισοδημάτων τους με τις οφειλόμενες δόσεις, γεγονός το οποίο τους οδηγούσε σε απόγνωση. Τέλος, είχε προτείνει να υιοθετηθεί περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών, αλλά και να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που αφορούσαν τους δανειολήπτες, όπως το διάστημα ανεργίας, τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, αλλά και το ύψος του δανείου, με σκοπό να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση των οφειλών τους.

Κατόπιν τούτων, εκδόθηκε η Απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής οφειλών από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ. Επιπλέον, στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες δανειοληπτών, για τους ανέργους, όσους λαμβάνουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά και τους έχοντες αδυναμία πληρωμής των δόσεων.

Τέλος, στις 19 Απριλίου 2018, τέθηκε σε λειτουργία στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στις ευνοϊκές ρυθμίσεις .


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΕΚ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο