Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύμφωνη με τις επισημάνσεις του ΣτΠ η διόρθωση της κράτησης Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης του ν. 3986/2011 (υπέρ ΑΚΑΓΕ) στις επικουρικές συντάξειςΤετάρτη, 6 Ιουνίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνη με τις επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη η διόρθωση της κράτησης Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης του ν. 3986/2011 (υπέρ ΑΚΑΓΕ) στις επικουρικές συντάξεις

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη την ανακοίνωση του ΕΤΕΑΕΠ (Δελτίο Τύπου ΕΤΕΑΕΠ 30/4/2018) για την αλλαγή στον τρόπο παρακράτησης της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης του ν. 3986/2011 (υπέρ ΑΚΑΓΕ) στις επικουρικές συντάξεις, από τον Μάιο 2018 και εφεξής, καθώς και την απόδοση, εντός του επόμενου διαστήματος, των αναδρομικών ποσών που οφείλονται στους συνταξιούχους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, μέσω της διερεύνησης σχετικών αναφορών πολιτών, είχε διαπιστώσει, ότι σε πολλές περιπτώσεις, ενώ το ποσό της καταβαλλόμενης επικουρικής σύνταξης είχε μειωθεί σημαντικά μετά την αναπροσαρμογή που επιβλήθηκε με τον ν. 4387/2016, η ποσοστιαία κράτηση Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης του ν. 3986/2011 (υπέρ ΑΚΑΓΕ), υπολογιζόταν επί του ποσού της επικουρικής σύνταξης που λάμβανε ο συνταξιούχος πριν την αναπροσαρμογή του ν. 4387/2016, δηλαδή σε μη πραγματικά καταβλητέο πλέον ποσό επικουρικής σύνταξης.

Το ζήτημα είχε επισημάνει η Αρχή, ήδη από τον Μάρτιο 2017, με έγγραφό της προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ επανήλθε με αναλυτικό έγγραφο προς το Υπουργείο και το ΕΤΕΑΕΠ τον Φεβρουάριο 2018, δεδομένου ότι συνεχιζόταν η εσφαλμένη εφαρμογή της ως άνω κράτησης.

Η διόρθωση του τρόπου παρακράτησης της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ανταποκρίνεται στις ως άνω επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, ενώ αναμένεται και η απόδοση των αναδρομικών ποσών που οφείλονται στους συνταξιούχους

Πληροφορίες: 2131306600, [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο