Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΜΙΔΑ - «Αντικειμενικές: Συμπαρασύρουν 20 φόρους και τέλη...»


https://www.pomida.gr

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα των δανειστών και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.  Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στην Ολομέλεια αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουνίου. Η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Είναι άγνωστο αν θα περιέχει διατάξεις για τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες έως τώρα αυξομειώνονταν με υπουργικές αποφάσεις, ή με αλλαγές στη φορολογία του ΕΝΦΙΑ. Eίναι όμως πλέον σαφές ότι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με νέες αντικειμενικές αξίες, και όχι αυτές πού ίσχυαν την 1.1.2018, πότε και θα χρειαστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση. Νομοθετική ρύθμιση απειλείται και για επαύξηση του συμπληρωματικού φόρου αν το υπουργείο διαπιστώσει ότι "ο λογαριασμός δεν βγαίνει", ή αν επιλέξει να βγει "αλλιώς" γιατί έρχονται και εκλογές...

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι οι αντικειμενικές θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ, είπε όμως ότι για το 67% των ιδιοκτητών το ποσοστό επιβάρυνσης θα παραμείνει το ίδιο. Το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων είπε ότι θα δει αύξηση στον ΕΝΦΙΑ, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, ενώ για το 18% των ιδιοκτητών οι αντικειμενικές θα επιφέρουν μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Πάντως η κατά βάθος πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών παραμένει να μεταφερθούν οι επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους που υπάγονται στο συμπληρωματικό φόρο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που εκείνοι θα αντιμετωπίσουν αν δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τους αυξημένους φόρους που προοιωνίζονται.

Ετσι σε ότι αφορά τις περιοχές με χαμηλές τιμές ζώνης, θα επιχειρηθεί οι οποιεσδήποτε αυξήσεις τους να μην αλλάξουν κλιμάκιο στην κλίμακα του βασικού ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην αυξηθεί η σχετική επιβάρυνση. Μεγάλες αυξήσεις αναμένονται σε περιοχές μεσαίων αξιών, ιδιαίτερα όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει και κάποιο ενδιαφέρον είτε για αγορές ακινήτων, είτε για τουριστικές μισθώσεις. Συνεπώς τους ευσεβείς πόθους κάποιων σχετικά λίγων, θα τους πληρώσουν πανάκριβα και όσοι έχουν την ατυχία να ζουν στην ίδια γειτονιά...  

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρει περίπου είκοσι φόρους τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις που προσδιορίζονται κυρίως από τις τιμές ζώνης των ακινήτων των διαφόρων περιοχών.

Δείτε στη σελίδα μας "Παρατηρητήριο Φόρων" τον σωστό κατάλογο των φόρων αυτών.

Δείτε τη σελίδα μας για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο