Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανάσα στις τράπεζες με δύο ρυθμίσεις.

Βάθια ανάσα στις τράπεζες δίνει η τροποποίηση των διεθνών λογιστικών προτύπων-κατά το πρότυπο των αμερικανικών προτύπων- που ολοκληρώθηκε από τον αρμόδιο οργανισμό και απομένει η τυπική ουσιαστικά έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών.

Ανάσα στις τράπεζες με δύο ρυθμίσεις.

Βάθια ανάσα στις τράπεζες δίνει η τροποποίηση των διεθνών λογιστικών προτύπων-κατά το πρότυπο των αμερικανικών προτύπων- που ολοκληρώθηκε από τον αρμόδιο οργανισμό και απομένει η τυπική ουσιαστικά έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών.

Βάθια ανάσα στις τράπεζες δίνει η τροποποίηση των διεθνών λογιστικών προτύπων-κατά το πρότυπο των αμερικανικών προτύπων- που ολοκληρώθηκε από τον αρμόδιο οργανισμό και απομένει η τυπική ουσιαστικά έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών. Μέχρι σήμερα, το κέρδος ή η ζημία που υπήρχε από το trading χαρτοφυλάκιο των τραπεζών οι διοικήσεις ήταν υποχρεωμένες να το αποτυπώνουν στον λογαριασμό κερδών-ζημιών και φυσικά να επηρεάζει αναλόγως το οικονομικό αποτέλεσμα της τράπεζας. Με τη νέα ρύθμιση οι ζημίες από το trading χαρτοφυλάκιο (π.χ. από ομόλογα που δεν μπορούν να αποτιμηθούν και λόγω του   mark to market γράφονται ως ζημίες) πηγαίνουν απευθείας στην καθαρή θέση χωρίς να επηρεάζουν τα κέρδη.

Η παραπάνω ρύθμιση θα εφαρμοστεί και για τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου 2008 οι οποίες δεν ελέγχονται και από ορκωτούς ελεγκτές. Ταυτόχρονα με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα δοθεί η δυνατότητα να επαναχρηματοδοτηθούν τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών. Μόνον από  τις δύο αυτές κινήσεις το σύστημα παίρνει μια βαθιά ανάσα και απομακρύνεται ο κίνδυνος  μείωσης των κεφαλαίων κ.λπ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο