Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαιρεί δύο χώρες από τη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους

26 Μάιου 2018 Σχόλια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαιρεί δύο χώρες από τη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Στις 25 Μαΐου 2018, το Συμβούλιο απέσυρε τις Μπαχάμες και τον Άγιο Χριστόφορο και Νέβις από τον κατάλογο των μη συνεργαζόμενων φορολογικών δικαιοδοσιών της ΕΕ.

Ο κατάλογος της ΕΕ συμβάλλει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής και την προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Η ύπαρξη λιγότερων δικαιοδοσιών στον κατάλογο είναι ένα μέτρο της επιτυχίας της διαδικασίας εισαγωγής", δήλωσε ο κ. Vladislav Goranov, υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, ο οποίος ασκεί σήμερα την προεδρία του Συμβουλίου. "Καθώς οι δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο εργάζονται για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής τους πολιτικής, πρόκληση για το υπόλοιπο του έτους θα είναι να δούμε ότι οι δεσμεύσεις τους έχουν εφαρμοστεί σωστά. "

Ο κατάλογος περιλαμβάνεται στο παράρτημα Ι των συμπερασμάτων που ενέκρινε το Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι Μπαχάμες και ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις έχουν αναλάβει δεσμεύσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της ΕΕ. Οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ έχουν αξιολογήσει αυτές τις δεσμεύσεις

Κατά συνέπεια, οι δύο χώρες μετακινούνται από το παράρτημα Ι των συμπερασμάτων στο παράρτημα ΙΙ, στο οποίο αναφέρονται οι δικαιοδοσίες που ανέλαβαν επαρκείς δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής τους πολιτικής.

Η εφαρμογή των δεσμεύσεών τους θα παρακολουθείται προσεκτικά από την ομάδα εργασίας που είναι αρμόδια για τη διαδικασία εισαγωγής ("ομάδα κωδίκων συμπεριφοράς").

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, χωρίς συζήτηση.

Ως αποτέλεσμα, 7 δικαιοδοσίες παραμένουν στον κατάλογο των μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών: Αμερικανική Σαμόα, Γκουάμ, Ναμίμπια, Παλάου, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο και τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ.

Ενώ ο κατάλογος αναθεωρείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, η ομάδα κώδικα δεοντολογίας μπορεί να συστήσει οποιαδήποτε ενημέρωση ανά πάσα στιγμή.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης