Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σήμερα η πληρωμή του ΚΕΑ μηνός Μαΐου

25 Μάιου 2018 Σχόλια
Σήμερα η πληρωμή του ΚΕΑ μηνός Μαΐου
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα,  25-05-2018

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Μαΐου  

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018. Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

Επειδή η προκαθορισμένη ημερομηνία καταβολής του ΚΕΑ, δηλαδή η 28η Μαΐου, συμπίπτει με την αργία του Αγίου Πνεύματος επιχειρήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, πριν το τριήμερο.  

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η ΗΔΙΚΑ, αμέσως μετά τη μεταφορά των χρημάτων, δίνει εντολή στις τράπεζες να πιστωθούν οι λογαριασμοί. Ωστόσο, τα χρήματα που θα έπρεπε να ξεκινήσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από χθες το απόγευμα, καθυστέρησαν.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε από την ΗΔΙΚΑ και να διαβεβαιώσω τους δικαιούχους ότι σήμερα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το ποσό που τους αναλογεί. Υπενθυμίζω ότι το υπόλοιπο 50% του ποσού πιστώνεται από τις τράπεζες μέσω των προπληρωμένων καρτών. Όπως όλοι γνωρίζουν ποτέ δεν έχουμε καθυστερήσει πληρωμές».  



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης