Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περιορισμός εξυπηρέτησης κοινού λόγω προετοιμασίας της ΑΠΔΠΧ ενόψει εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679Λ. Κηφισίας 1-3 Αθήνα 115 23
τηλ. κέντρο: 2106475600
φαξ: 2106475628
e-mail: [email protected]

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Περιορισμός εξυπηρέτησης κοινού λόγω προετοιμασίας της ΑΠΔΠΧ ενόψει εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679


O Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 δημιουργεί για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αυξημένες αρμοδιότητες και κατ’ επέκταση νέες υποχρεώσεις. Για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές, η Αρχή οφείλει μεταξύ άλλων, να δραστηριοποιηθεί και προς τις εξής δύο κατευθύνσεις: α) Να αναδιοργανωθεί η ίδια, ώστε να ανταποκριθεί στις πολύ αυξημένες απαιτήσεις του Κανονισμού. β) Να μεριμνήσει για την έγκυρη ενημέρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου, των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και του ιδιωτικού τομέα για τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν, κατά κανόνα, ευθέως από τις διατάξεις του Κανονισμού, ο οποίος έχει άμεση εφαρμογή.

Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου ιδίως να καταστεί εφικτή η έγκαιρη προετοιμασία της Αρχής ενόψει εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού στις 25 Μαΐου 2018 και δεδομένης της σημαντικής υποστελέχωσης αυτής, διακόπτεται η παροχή πληροφοριών τόσο τηλεφωνικά όσο και με προσέλευση στα γραφεία της Αρχής.

Θα εξυπηρετούνται τηλεφωνικά μεταξύ 11:00-13:00 μόνο οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι υποθέσεις είναι ήδη σε εκκρεμότητα και έχουν αποδεδειγμένα επείγοντα χαρακτήρα.

Το γραφείο Πρωτοκόλλου θα λειτουργεί μεταξύ 9:00-13:00 μόνο για την κατάθεση και παραλαβή εγγράφων.

Για πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε θέμα προστασίας δεδομένων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Αρχής www.dpa.gr, η οποία θα αναμορφωθεί σταδιακά κατάλληλα ώστε η εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων να αναβαθμιστεί και να καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματική.

Ειδικότερα, όσοι επιθυμούν να θέσουν ερώτημα στην Αρχή σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων τους και τη νομολογία της για επιμέρους ζητήματα, παρακαλούνται να υποβάλουν γραπτώς το αίτημά τους (με e-mail, φαξ ή ταχυδρομείο), αφού πρώτα συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της. Η Αρχή θα απαντά μόνον εφόσον οι πληροφορίες που ζητούνται δεν είναι ήδη διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της.

Επισημαίνεται δε ότι από τις 25 Μαΐου 2018 η Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα να απαντά σε υπευθύνους επεξεργασίας ή εκτελούντες την επεξεργασία.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΚΠΔ GDPR ΑΠΔΠΧ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο