Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Λ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο.ΜΕ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Σ.Σ.Ε. 2008.

Με Ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), έκανε γνωστό στους Λογιστές και τις Λογίστριες και μέσω του Site, την Πρόταση της Μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ κ. Παν. Σαλίμπα, που επιδόθηκε στην Π.Ο.Λ. στις 9.10.2008.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Λ.  ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ο.ΜΕ.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Σ.Σ.Ε. 2008.

Με Ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), έκανε γνωστό στους Λογιστές και τις Λογίστριες και μέσω του Site, την Πρόταση της Μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ κ. Παν. Σαλίμπα, που επιδόθηκε στην Π.Ο.Λ. στις 9.10.2008.

Η Πρόταση όπως αναφέραμε στην παραπάνω Ανακοίνωσή μας, προβλέπει τα εξής:
Αυξήσεις 3,5% από 1.1.2008, 3,4% από 1.9.2008. Το Επίδομα Ισολογισμού από 75% να αυξηθεί σε 77%.
Όπως είχαμε αναφέρει και στην Ανακοίνωσή μας στις 26.9.2008, για να υπογραφεί Σύμβαση, πρέπει η Πρόταση του Μεσολαβητή να γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη, εργατική πλευρά (Π.Ο.Λ.) και εργοδοτικές οργανώσεις. Εάν απορριφθεί από τη μια πλευρά, τότε δεν υπάρχει πρόοδος και δεν υπογράφεται Σύμβαση.
Για να προχωρήσει η διαδικασία στο επόμενο και τελευταίο στάδιο που είναι η Διαιτησία, πρέπει υποχρεωτικά η Πρόταση να γίνει αποδεκτή από την εργατική πλευρά και να απορριφθεί από την εργοδοτική.
Η Π.Ο.Λ. ήδη σήμερα (13.10.2008) με επιστολή της προς τον ΟΜΕΔ, αφού σημειώνει ότι η Πρόταση δεν ικανοποιεί βασικά μας αιτήματα, αποδέχεται την Πρόταση της Μεσολαβήτριας, ώστε σε περίπτωση απόρριψής της από την εργοδοτική πλευρά, να έχει το δικαίωμα προσφυγής στη Διαιτησία, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει Σύμβαση για το 2008.
Εκτίμηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Λ. είναι ότι η εργοδοτική πλευρά δεν θα αποδεχθεί την Πρόταση της Μεσολαβήτριας. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Λ., τα Σωματεία - Μέλη και οι συνάδελφοι, θα δώσουμε μαζικά τη μάχη μέχρι το τέλος.
Σύμβαση για το 2008 θα έχουμε. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την οργάνωση της διεκδίκησης για τη Σύμβαση του 2009.
Το Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει τους χιλιάδες Λογιστές και Λογίστριες για την εμπιστοσύνη τους στην Π.Ο.Λ. και τα Σωματεία - Μέλη της.
Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους συναδέλφους που πήραν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η Ε.Ε.Λ.Π. την Πέμπτη 9.10.2008, για το αγωνιστικό πνεύμα που επικράτησε απΆ όλους, μακριά και έξω από λογικές ηττοπάθειας και συμβιβασμών. Στη συγκέντρωση αυτή καταγγέλθηκε η εργοδοτική προκλητικότητα, η οποία θα πάρει την απάντησή της στην παραπέρα πορεία διεκδίκησης της Σύμβασής μας, αλλά και στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 21 Οκτώβρη 2008, με βάση το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης που προβάλλει η Π.Ο.Λ. και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ                         ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

Πηγή Π.Ο.Λ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο