Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εντοπίστηκε κρούσμα ηλεκτρονικής απάτης για την πλαστογράφηση στο ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου από επίορκο υπάλληλο του ΕΦΚΑ

Εντοπίστηκε κρούσμα ηλεκτρονικής απάτης για την πλαστογράφηση στο ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου από επίορκο υπάλληλο του ΕΦΚΑ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Αθήνα, 24/5/2018


Κρούσμα ηλεκτρονικής απάτης

Ένα κρούσμα ηλεκτρονικού «ριφιφί»– για την πλαστογράφηση στο ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου- από επίορκο υπάλληλο του ΕΦΚΑ εντοπίστηκε στο υποκατάστημα επί της οδού Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Ο υπό συνταξιοδότηση (με σύνταξη αναπηρίας) υπάλληλος του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη για  να αλλοιώσει το ποσοστό αναπηρίας  ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παρανόμως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς έναντι ανταλλάγματος.



Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας  από 75% σε 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων ωφελημάτων (μεγαλύτερο ποσό σύνταξης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ κ.λ.π).

Με απόφαση του Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Λάμπρου Σέμπου, επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον επίορκο υπάλληλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εξακριβωθεί αν έχουν συμπράξει και άλλοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης, ή  αν έχουν υπάρξει  και άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά απ’ όπου κι αν προέρχεται.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης