Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλιος με "δόντια" στην Ασία

Ηλιος με "δόντια" στην Ασία


Αντιστροφή κλίματος; Τάσεις για ανάκαμψη σε Κίνα,Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα και Αυστραλία. Ανοδικά κινούνουνται τα αμερικανικά futures

Προσπάθεια αντίδρασης εμφανίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης, εξαιρουμένης της Ταϊβάν, που κινείται πτωτικά. Mε θετικό πρόσημο κινείται το Χονγκ Κονγκ, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία. Μεικτή εικόνα παρουσιάζει η Κίνα. Κλειστό σήμερα το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, λόγω αργίας. Aνοδικά τα αμερικανικά futures. Συγκεκριμένα, ο Hang Seng Index καταγράφει άνοδο 3,24% στις 15.275 μονάδες και ο S&P/ASX 200 ΙNDEX στις 4.180 σημειώνει επίσης άνοδο 5,55%.

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ διατρέχει υπαρκτούς κινδύνους να εισέλθει σε ύφεση από τον ερχόμενο χρόνο, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της πρώην βρετανικής αποικίας Τζον Τσανγκ.

«Πιστεύω πως η καταιγίδα επέρχεται. Είναι αναπόφευκτο το Χονγκ Κονγκ, υπό την ιδιότητά του ως διεθνούς οικονομικού κέντρου, θα πληγεί από τη διεθνή οικονομική κρίση», τόνισε ο Τσανγκ, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, εκτιμώ πως ο κίνδυνος για να εισέλθει το Χονγκ Κονγκ σε ύφεση από το επόμενο έτος είναι πολύ υψηλός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εντούτοις, ο Τσανγκ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει μία μετάγγιση ρευστού στο τραπεζικό σύστημα. «Το τραπεζικό μας σύστημα είναι πολύ σταθερό. Τα αποθεματικά και τα κεφάλαια των ιδρυμάτων μας είναι απόλυτα επαρκή», διαβεβαίωσε.


Πηγή :Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο