Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δωροδοκία Εφοριακών της ΦΑΕΕ Αθηνών

10 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μετά από καταγγελία φορολογούμενου επιχειρηματία και τη σημερινή σχηματισθείσα δικογραφία από την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά υπαλλήλων που υπηρετούν στην ΦΑΕΕ Αθηνών για «παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία», με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τέθηκαν εκτός Υπηρεσίας...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από καταγγελία φορολογούμενου επιχειρηματία και τη σημερινή σχηματισθείσα δικογραφία από την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά υπαλλήλων που υπηρετούν στην ΦΑΕΕ Αθηνών για «παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία», με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τέθηκαν εκτός Υπηρεσίας ο Υποδιευθυντής Φορολογικών Ελέγχων, ένας επόπτης Ελέγχων και μια εφοριακός – ελέγκτρια της συγκεκριμένης Εφορίας. Ταυτόχρονα διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) και άμεσος έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης στους συγκεκριμένους υπαλλήλους και σε άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΦΑΕΕ Αθηνών που εμπλέκονται έμμεσα στην υπόθεση αυτή. Με βάση τα αποτελέσματα της κατεπείγουσας Ε.Δ.Ε. θα διαταχθεί η πειθαρχική δίωξη των τριών εμπλεκόμενων εφοριακών υπαλλήλων, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.   

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να συνεργαστούν στην αποκάλυψη τέτοιων φαινόμενων και τους υπενθυμίζει τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3610/2007. Συγκεκριμένα για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς ή τελωνειακούς υπαλλήλους προβλέπεται η απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης