Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δωροδοκία Εφοριακών της ΦΑΕΕ Αθηνών

Μετά από καταγγελία φορολογούμενου επιχειρηματία και τη σημερινή σχηματισθείσα δικογραφία από την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά υπαλλήλων που υπηρετούν στην ΦΑΕΕ Αθηνών για «παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία», με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τέθηκαν εκτός Υπηρεσίας...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από καταγγελία φορολογούμενου επιχειρηματία και τη σημερινή σχηματισθείσα δικογραφία από την Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά υπαλλήλων που υπηρετούν στην ΦΑΕΕ Αθηνών για «παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία», με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τέθηκαν εκτός Υπηρεσίας ο Υποδιευθυντής Φορολογικών Ελέγχων, ένας επόπτης Ελέγχων και μια εφοριακός – ελέγκτρια της συγκεκριμένης Εφορίας. Ταυτόχρονα διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) και άμεσος έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης στους συγκεκριμένους υπαλλήλους και σε άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΦΑΕΕ Αθηνών που εμπλέκονται έμμεσα στην υπόθεση αυτή. Με βάση τα αποτελέσματα της κατεπείγουσας Ε.Δ.Ε. θα διαταχθεί η πειθαρχική δίωξη των τριών εμπλεκόμενων εφοριακών υπαλλήλων, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.   

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να συνεργαστούν στην αποκάλυψη τέτοιων φαινόμενων και τους υπενθυμίζει τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3610/2007. Συγκεκριμένα για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς ή τελωνειακούς υπαλλήλους προβλέπεται η απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο