Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνεχές ωράριο και άνοιγμα των καταστημάτων στις 10:00 το πρωί

10 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Aλλαγές φέρνει στην αγορά η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να προχωρήσει σε μερική διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων καταργεί τη μεσημεριανή σιέστα αφού προβλέπει συνεχές ωράριο όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας χωρίς διακοπή το μεσημέρι,...
Συνεχές ωράριο και άνοιγμα των καταστημάτων στις 10:00 το πρωί

Aλλαγές φέρνει στην αγορά η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να προχωρήσει σε μερική διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων καταργεί τη μεσημεριανή σιέστα αφού προβλέπει συνεχές ωράριο όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας χωρίς διακοπή το μεσημέρι, προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων μια ώρα αργότερα από ό,τι σήμερα δηλαδή στις 10 το πρωί αντί για τις 9, ενώ αυξάνει και τις ώρες λειτουργίας σε 57 την εβδομάδα. Το νέο ωράριο που προτείνεται να ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, προβλέπει τα καταστήματα να λειτουργούν τις μέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και τις μέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Oπως λένε οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας οι αλλαγές αυτές ήταν αναγκαίες καθώς οι απαιτήσεις των καταναλωτών ήταν αυτές που τις καθόρισαν. Σύμφωνα με τον Σύλλογο το προτεινόμενο ωράριο είναι παραγωγικό και διατηρεί τις ίδιες περίπου ώρες λειτουργίας των καταστημάτων (57) που ισχύουν και σήμερα. «Η πρότασή μας», λέει ο πρόεδρος του ΕΣΑ Παναγής Καρέλας, «λαμβάνει υπόψη τα κυκλοφοριακά προβλήματα, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μία απαίτηση που έχει ήδη καταγραφεί». Σύμφωνα με το ωράριο που εφαρμόζεται σήμερα, οι εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας που εφαρμόζουν το διακεκομμένο ωράριο λειτουργούν 46,5 ώρες την εβδομάδα και 55,5 ώρες όσες εφαρμόζουν συνεχές.

Πηγή Express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης