Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεχές ωράριο και άνοιγμα των καταστημάτων στις 10:00 το πρωί

Aλλαγές φέρνει στην αγορά η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να προχωρήσει σε μερική διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων καταργεί τη μεσημεριανή σιέστα αφού προβλέπει συνεχές ωράριο όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας χωρίς διακοπή το μεσημέρι,...

Συνεχές ωράριο και άνοιγμα των καταστημάτων στις 10:00 το πρωί

Aλλαγές φέρνει στην αγορά η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας να προχωρήσει σε μερική διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων καταργεί τη μεσημεριανή σιέστα αφού προβλέπει συνεχές ωράριο όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας χωρίς διακοπή το μεσημέρι, προβλέπει άνοιγμα των καταστημάτων μια ώρα αργότερα από ό,τι σήμερα δηλαδή στις 10 το πρωί αντί για τις 9, ενώ αυξάνει και τις ώρες λειτουργίας σε 57 την εβδομάδα. Το νέο ωράριο που προτείνεται να ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου, προβλέπει τα καταστήματα να λειτουργούν τις μέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και τις μέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Oπως λένε οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας οι αλλαγές αυτές ήταν αναγκαίες καθώς οι απαιτήσεις των καταναλωτών ήταν αυτές που τις καθόρισαν. Σύμφωνα με τον Σύλλογο το προτεινόμενο ωράριο είναι παραγωγικό και διατηρεί τις ίδιες περίπου ώρες λειτουργίας των καταστημάτων (57) που ισχύουν και σήμερα. «Η πρότασή μας», λέει ο πρόεδρος του ΕΣΑ Παναγής Καρέλας, «λαμβάνει υπόψη τα κυκλοφοριακά προβλήματα, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μία απαίτηση που έχει ήδη καταγραφεί». Σύμφωνα με το ωράριο που εφαρμόζεται σήμερα, οι εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας που εφαρμόζουν το διακεκομμένο ωράριο λειτουργούν 46,5 ώρες την εβδομάδα και 55,5 ώρες όσες εφαρμόζουν συνεχές.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο