Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ ν. Χανίων-Ρεθύμνου: «Προτεραιοποίηση Υποθέσεων έτους 2018 - Δυσχέρειες Ελεγκτικού Μηχανισμού Φορολογικής Διοίκησης»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΔΡΑ : ΧΑΝΙΑ
Στρ. Τζανακάκη 3 - Τ.Κ. 73134 ΧΑΝΙΑ · Τηλ : 28213-44730 • Κιν: 6974032534· Fax : 28213-46946 · [email protected]

ΧΑΝΙΑ 15-05-2018
Αρ. πρωτ.: ...226

ΠΡΟΣ:
1) Διοικητή Α,Α,Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο
2) Γενικό Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης κ. Σαΐτη Ευθύμιο
3) Διευθυντή Δ/νσης Ελέγχων κ. Κατσίπη Ιωάννη
5) ΠΟΕ - Δ.Ο.Υ.
6) Προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. ΧΑΝΙΩΝ
7) Προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Θέμα: «Προτεραιοποίηση Υποθέσεων έτους 2018 - Δυσχέρειες Ελεγκτικού Μηχανισμού Φορολογικής Διοίκησης»

Αξιότιμε κύριε Διοικητή,

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 219/1-12-2017 εγγράφου του Συλλόγου μας και δεδομένου ότι και το έτος 2018 τα προβλήματα της προτεραιοποίησης δεν έχουν επιλυθεί, διαμαρτυρόμαστε διότι:

Σύμφωνα με το άρθρο 26, παρ. 2" Ν. 4174/2013, ορίζεται ότι «Με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία εκδίδεται έως το τέλος κάθε έτους και δύναται να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, καθορίζεται ο αριθμός των μερικών ή και πλήρων ελέγχων που θα διενεργούνται εντός του επόμενου έτους κατά προτεραιότητα, με βάση άλλα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στοιχεία από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με βάση άλλα κριτήρια, σύμφωνα με την προηγούμενη περίπτωση, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των ελεγκτών κατά τον χρόνο έκδοσης της απόφασης και του αριθμού των διενεργηθέντων ελέγχων κατά τους προηγούμενους δώδεκα μήνες από το μήνα έκδοσης της απόφασης.» 

Η ανωτέρω απόφαση κοινοποιήθηκε στην υπηρεσία μας στις 10/04/2018 και στους ελεγκτές στις 8/5/2018 και όχι στην αρχή του έτους δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο έργο των ελεγκτών δεδομένου ότι:

1. Ανεξάρτητα από την προτεραιοποίησή τους ή μη ολοκληρώνονται άμεσα οι παρακάτω υποθέσεις προς έλεγχο:

α) Μεταφερόμενες υποθέσεις από το ΣΔΟΕ.

β) Υπόλοιπα υποθέσεων του 2017.

γ) Υποθέσεις ελέγχου επιστροφών ΦΠΑ - Εισοδήματος Ν.Π.,

δ) Τρέχουσες υποθέσεις ελέγχου κάθε είδους.

2. Λόγω του ότι η αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ. μας αφορά τουριστικές περιοχές, χρειάζεται να διεκπεραιώσουν πλήθος ελέγχων επιστροφής Φ.Π.Α. (Ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων) και εισοδήματος όπου ισχύει δεσμευτική 3μηνη προθεσμία για την διεκπεραίωση τους.
Επιπλέον οι ελεγκτές των υπηρεσιών μας έχουν να φέρουν εις πέρα ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες εντατικοποιη μένους επιτόπιους (προληπτικούς) ελέγχους όχι μόνο εντός νομού αλλά και σε όλη την Κρήτη και στην περιοχή των Κυκλάδων.

3. Στα τμήματα ελέγχου υπηρετεί μόνο το 15% των υπαλλήλων των υπηρεσιών μας λόγω του ότι οι ανάγκες λειτουργίας των υπολοίπων τμημάτων δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση προσωπικού στον έλεγχο.

4. Το θεσμικό πλαίσιο της αστικής, ποινικής και πειθαρχικής ευθύνης και νομικής προστασίας δεν έχει μέχρι και σήμερα τροποποιηθεί, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις και το προσχέδιο που κοινοποιήθηκε και δεν έχει ακόμη ψηφιστεί

Με βάση τα ανωτέρω ζητάμε:

1. Την άμεση απαλλαγή των Δ.Ο.Υ. από αντικείμενα που δεν άπτονται του ελεγκτικού μας έργου (έκδοση πιστοποιητικών, συμψηφισμοί, υπερεισπράξεις, αυτοκίνητα, κ.λπ.), προκειμένου οι υπάλληλοι να ασχοληθούν αμιγώς με το ελεγκτικό έργο.

2. Την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την ποινική, αστική και πειθαρχική ευθύνη καθώς και την νομική προστασία των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ.

3. Τον περιορισμό των προτεραιοποιημένων υποθέσεων ανά ελεγκτή.

Με βάση όλα τα ανωτέρω, καλούμε την Ομοσπονδία να προστατεύσει του συναδέλφους παίρνοντας άμεσα μία δεσμευτική θέση για το εν λόγω ζήτημα.
Ετικέτες για αναζήτηση ελεγκτές Δ.Ο.Υ.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο