Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου: «Η πράξη ακυρώνει μια αχρείαστη διάταξη»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γεωργίου Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού Πειραιάς 185 31(Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π.), 4°ς όροφος
Τηλ.: 2104227662 - Fax : 2104227661 e-mail: [email protected]

Πειραιάς , 15-5-2018
Αριθμ. Πρωτ.: 1193

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η πράξη ακυρώνει μια αχρείαστη διάταξη»

Δεδομένου του υφιστάμενου πλαισίου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μεγάλες περιοχές εμβέλειας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου (Δήμος Αθηναίων, κέντρο Πειραιά, Καλλιθέας, Γλυφάδας, ορισμένοι παραλιακοί Δήμοι και οι χώροι πέριξ του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος») θα έχουν και φέτος την δυνατότητα λειτουργίας των τοπικών αγορών τους, τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος αυτή η δυνατότητα θα παραμείνει απλή δυνατότητα. Η αγορά δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον Κυριακές, ούτε επιπλέον εκπτώσεις. Η διόγκωση όλων αυτών των θεσμών, που είναι πλέον απελευθερωμένοι, έχει στην πορεία του χρόνου αποδειχτεί άχρηστη. Το εμπόριο χρειάζεται περισσότερη ρευστότητα και κατανάλωση, ενώ ο καταναλωτής χρήματα στην τσέπη του.

Στην περσινή περίοδο Μαΐου - Οκτωβρίου στις συγκεκριμένες περιοχές, η συντριπτική πλειοψηφία τόσο των συναδέλφων μας, όσο και των καταναλωτών, αδιαφόρησαν παντελώς, καθώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ούτε τα μαγαζιά άνοιξαν, ούτε οι καταναλωτές κινήθηκαν στην αγορά.

Ήμασταν σίγουροι εξαρχής, ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα είχε καμία χρησιμότητα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η υπόθεση έχει ήδη εκδικαστεί.

Περιμένοντας λοιπόν και την σχετική απόφαση του ΣτΕ, διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι, έμποροι και καταναλωτές, αδιαφορούμε για την δυνατότητα που δίνεται για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στο συγκεκριμένο μέτρο, που έτσι και αλλιώς καταργείται στην πράξη.


Ετικέτες για αναζήτηση Κυριακές καταναλωτές


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο