Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Νέες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης που θα ισχύσει στην Ιταλία


Οι ιταλικές φορολογικές αρχές εξέδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το καθεστώς ηλεκτρονικής τιμολόγησης ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 (Sistema di Interscambio (SdI)).

Το ηλεκτρονικό τιμολόγιο το οποίο θα εκδίδεται από τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΦΠΑ, θα υποβάλλεται πρώτα στις φορολογικές αρχές πριν στη συνέχεια αποσταλεί στους πελάτες.

Σύμφωνα με τις νέες τεχνικές προδιαγραφές:

- Τα τιμολόγια θα είναι πρέπει να είναι σε μορφή XML

- Οι εταιρείες μπορούν να προσθέσουν επιπλέον στοιχεία στα τιμολόγια πέραν των βασικών απαιτήσεων τιμολογίου.

- Όταν ένα τιμολόγιο περιλαμβάνει ψηφιακή υπογραφή, το σύστημα (SdI) θα την ελέγχει και θα την επιβεβαιώνει.

- Τα τιμολόγια μπορούν να παραδίδονται με πιστοποιημένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με web υπηρεσία ή πρωτόκολλο FTP

- Οι ιταλικές φορολογικές αρχές θα εκδίδουν εκθέσεις απόρριψης για τα μη έγκυρα τιμολόγια εντός πέντε ημερών από την υποβολή τους.

- Τα εγκεκριμένα τιμολόγια από την φορολογική αρχή θα αποστέλλονται στους πελάτες των φορολογουμένων. Στην συνέχεια θα χορηγείται μια απόδειξη με χρονοσήμανση στον εκδότη του στοιχείου.

- Τα πιστωτικά τιμολόγια  και οι αυτοπαραδόσεις θα πρέπει επίσης να αποστέλλονται μέσω του συστήματος SdI

- Οι εκδότες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ενδιάμεσες εταιρίες για την παράδοση των τιμολογίων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο