Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΔΣΑ: «Νεότερη ανακοίνωση για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017- ειδοποιητήρια Μαρτίου 2018»Νεότερη ανακοίνωση για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017- ειδοποιητήρια Μαρτίου 2018

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΔΣΑ για την εκκαθάριση και μετά από συνάντηση που έλαβε χώρα σήμερα 14.5.2018 στη Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχου του ΕΦΚΑ  εκπροσώπων του ΔΣΑ (κ.κ. Κουτσόλαμπρου Ανδρέα, και Αντζελίνας Πλατή μελών της Επιτροπής Ασφαλιστικού ΔΣΑ) ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα εξής:

1. Παραδόθηκαν περιπτώσεις εκκαθάρισης και ειδοποιητηρίων συναδέλφων που θεωρούν πως έχει γίνει λάθος σ’αυτά και έχουν απευθυνθεί στο ΚΕΔ του ΔΣΑ, προκειμένου να ελεγχθούν και να δοθούν σχετικές εξηγήσεις. Οι περιπτώσεις αυτές θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών ως παραδείγματα προκειμένου οι συνάδελφοι να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος εκκαθάρισης.

2. Εντός της ημέρας και το αργότερο αύριο θα αποσταλεί ενημερωτική επιστολή στην προσωποποιημένη πληροφόρηση εκάστου ασφαλισμένου στην ιστοσελίδα του στον ΕΦΚΑ που θα επεξηγεί τη διαδικασία εκκαθάρισης και έκδοσης ειδοποιητηρίου μηνός Μαρτίου 2018 ιδίως σε σχέση με το συμψηφισμό των γραμματίων προκαταβολής εισφορών και τον τρόπο λειτουργίας της εκκαθάρισης σε σχέση με τις καταβολές, οι οποίες μπορεί να καλύπτουν οφειλές προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

3. Επισημάνθηκε από τους υπευθύνους ότι το έργο της εκκαθάρισης είναι τεράστιο και αφορά εκατομμύρια ασφαλισμένους, ενώ τυχόν λάθη που θα προκύψουν θα διορθώνονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

4. Η εκκαθάριση για τους εμμίσθους – παράλληλα απασχολούμενους και τους υπαγόμενους στο άρθρο 39 παρ.9 (μπλοκάκια) είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν εντός του Ιουνίου και το αργότερο εντός του Ιουλίου 2018.

5. Διαχείριση πιστωτικού υπολοίπου: α) Συνάδελφοι με πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη δυνατότητα συμψηφισμού. Ποσά που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο της οφειλής του ειδοποιητηρίου του Μαρτίου 2018, εφόσον επιλεγεί ο συμψηφισμός, καλύπτουν αντίστοιχη απαίτηση του ειδοποιητηρίου και ο ασφαλισμένος καταβάλει τη διαφορά. Β) Συνάδελφοι που ήδη κατέβαλαν την εισφορά Μαρτίου και επέλεξαν ή θα επιλέξουν συμψηφισμό, το ποσόν του πιστωτικού θα μεταφερθεί στην εισφορά Απριλίου. Γ) Συνάδελφοι που δεν επιθυμούν συμψηφισμό, δεν τον επιλέγουν και το ποσόν μεταφέρεται σε επόμενο χρονικό διάστημα στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στα προσωπικά στοιχεία ασφαλισμένου στην ιστοσελίδα τους στον ΕΦΚΑ. Δ) Συνάδελφοι με πιστωτικό υπόλοιπο κάτω των 50 ευρώ μπορούν είτε να το αφαιρέσουν από το ειδοποιητήριο Μαρτίου 2018 και να πληρώσουν τη διαφορά, είτε να αναμένουν προκειμένου αυτό να εμφανιστεί στο ειδοποιητήριο Απριλίου 2018. Ε) Άποψη της Επιτροπής Ασφαλιστικού του ΔΣΑ, είναι πως πιστωτικά υπόλοιπα μεγαλύτερα της οφειλής ειδοποιητηρίου Μαρτίου 2018 δεν πρέπει να συμψηφίζονται.

Ο ΔΣΑ παρακολουθεί το θέμα και η ενημέρωση θα είναι συνεχής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο