Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Πετρόπουλος: Ποιες συντάξεις θα περικοπούν - ποιες οφειλές θα διαγραφούν


Στην εκπομπή του Γ. Αυτιά μίλησε ο Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κος Πετρόπουλος

Σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τη μείωσή τους έως 18% ο Υφυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα:

- το 20%-25% των συνταξιούχων θα έχει αμετάβλητη σύνταξη
- το 25% των συνταξιούχων θα έχει κάποιες μειώσεις (από 01/01/2019) από  2%-18%. Το 1 δις πλεόνασμα του ΕΦΚΑ θα δώσει τη δυνατότητα προσαρμογών. Χρονικά τον Οκτώβριο θα γνωρίζουμε πόσο θα κοπούν οι συντάξεις.
- το 20% συνταξιούχων θα έχει αυξήσεις σε βάθος πενταετίας

Για τις συντάξεις:

- Από τις 217.000 απλήρωτες συντάξεις έχουν απομείνει 75.000 κύριες συντάξεις 30.000 εφάπαξ και 90.000 επικουρικές καθώς κάθε μήνα προστίθεται νέες αιτήσεις σύνταξης. Μέχρι τον Αύγουστο θα πληρωθούν οι συντάξεις που εκκρεμούν πλην περιπτώσεων που δεν υπάρχουν στοιχεία σε χαρτόκουτα (σαπισμένοι φάκελοι).

-  Από 27.000 συντάξεις δημοσίου ταμείου έχουν απομείνει 3.500 συντάξεις.

Για τις οφειλές των ασφαλισμένων:

Διαγραφές οφειλών στα ταμεία (δημοσιογράφοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες) λόγω αμφιβολίας, θα τεθούν έως τέλος του μήνα στην κρίση του ανωτάτου συμβουλίου κοινωνικής ασφάλισης που εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά και με υπουργική απόφαση θα εξαιρεθούν μαζικά από τις οφειλές των περιπτώσεων αυτών.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο