Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΛΤΕ: Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης EFRAGΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 012/2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ EFRAG


Αθήνα, 17 Απριλίου 2018

Στις 5 Απριλίου 2018 η European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες συνάντηση στην οποία συμμετείχαν η ομάδα τεχνικών συμβούλων (EFRAG - TEG) καθώς και η συμβουλευτική ομάδα των Ρυθμιστών Εθνικών Λογιστικών Προτύπων (EFRAG - CFSS).

H ΕΛΤΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση, ως ρυθμιστής των λογιστικών προτύπων στην Ελλάδα.Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης αφορούσαν:

- Συναλλαγές που αφορούν σε δανεισμό χρηματιστηριακών αγαθών (Commodity loans and related transactions).

- Σχέδιο Γνωστοποιήσεων - Αρχές Γνωστοποίησης (Disclosures Project - Principles of Disclosure).

- Ρυθμιζόμενες Δραστηριότητες (Rate-regulated Activities).

- Λογιστικές Αρχές και Λογιστικές Εκτιμήσεις (Accounting Policies and Accounting Estimates).

- Ερευνητικό έργο του Συμβουλίου Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (I.A.S.B.) για την υπεραξία και την απομείωση (IASB Research project on goodwill and impairment).

Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η σημασία να καθοριστούν επακριβώς τα «όρια» των γνωστοποιήσεων στις οικονομικές καταστάσεις και να αξιολογηθούν τα θέματα των ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων, τα οποία επεξεργάζεται το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (I.A.S.B.) και η ανάγκη να προστεθούν επεξηγηματικά παραδείγματα στις αλλαγές που προτείνονται από το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (I.A.S.B.) στο ΔΛΠ 8 «Λογιστικές Αρχές, Μεταβολές των Λογιστικών Εκτιμήσεων και Λάθη» και διατυπώθηκε προβληματισμός αναφορικά με τη μεθοδολογία που προβλέπει πρόσθετη καταχώριση απομείωσης της υπεραξίας (ΔΛΠ 36).Ο Β ΄Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Χαράλαμπος Ξένος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο