Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Χρηματοδοτική "ένεση" 180 εκ. ευρώ στον ΟΑΕΕ για πληρωμή συντάξεων

«Tονωτική ένεση» 180 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ: ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επειδή ο ΟΑΕΕ αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους συνταξιούχους θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Χρηματοδοτική "ένεση" 180 εκ. ευρώ στον ΟΑΕΕ για πληρωμή συντάξεων              

«Tονωτική ένεση» 180 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ: ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επειδή ο ΟΑΕΕ αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους συνταξιούχους θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Πέρα από τα 180 εκατ. ευρώ, η διοίκηση του Οργανισμού φέρεται να έχει υποβάλει αίτημα να λάβει επιπλέον 170 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων.

Επισημαίνεται ότι η προβλεπόμενη κρατική ενίσχυση για τον ΟΑΕΕ έχει ήδη εξαντληθεί καθώς έχει ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από κονδύλια που είχαν δεσμευθεί για τη χρηματοδότηση άλλων ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος, πλην του ΙΚΑ.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες «τονωτικές» οικονομικές ενέσεις, ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτό κάνει τους περίπου 2,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους να ανησυχούν για τη βιωσιμότητά του, υπογραμμίζοντας ότι το ταμείο «έχει ξεπεράσει τα όρια του γκρεμού».

Με αυτά τα δεδομένα, στις 13 του μηνός οι επαγγελματοβιοτέχνες θα κλείσουν τα καταστήματά τους, ενώ σε ανάλογη κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι μικρομεσαίοι έμποροι στις 22 Οκτωβρίου.

Ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση στο οξύτατο πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού τους φορέα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν την ετήσια χρηματοδότησή του, με ποσοστό 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης χρηματοδότησης του IKA, που λαμβάνει ετησίως το 1% του AEΠ).

Πηγή: Express.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο