Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο: Το Συμβούλιο εγκρίνει συμπεράσματαΣτις 16 Απριλίου 2018, το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με τις κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο όπου υπογραμμίζεται η σημασία που έχει ένας παγκόσμιος, ανοικτός, ελεύθερος, σταθερός και ασφαλής κυβερνοχώρος, στον οποίο εφαρμόζονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου.

Το Συμβούλιο εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία του για την αυξημένη ικανότητα και προθυμία τρίτων κρατών και μη κρατικών παραγόντων να επιδιώκουν τους στόχους τους αναλαμβάνοντας κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο. Η ΕΕ θα εξακολουθήσει να ενισχύει τις ικανότητές της για την αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο.Το Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την κακόβουλη χρήση τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ), όπως στα περιστατικά με το Wannacry και το NotPetya, τα οποία έχουν προκαλέσει σοβαρή βλάβη και οικονομική ζημία εντός και εκτός των συνόρων της ΕΕ. Τονίζει δε ότι η χρήση ΤΠΕ για δόλιους σκοπούς είναι απαράδεκτη.

Η ΕΕ δηλώνει πρόθυμη να συνεχίσει να εργάζεται, εντός του ΟΗΕ και άλλων κατάλληλων διεθνών φόρουμ, για την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή των εθελοντικών μη δεσμευτικών προτύπων, κανόνων και αρχών υπεύθυνης κρατικής συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο.


- Διαβάστε το πλήρες κείμενο των συμπερασμάτων

- Κυβερνοεπιθέσεις: Η ΕΕ είναι έτοιμη να αντιδράσει με σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων και κυρώσεις, δελτίο Τύπου της 19ης Ιουνίου 2017

- Επισκεφθείτε τη σελίδα της συνεδρίασης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο