Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

EΚΤ: Σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο

Μείωση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους προβλέπουν οι αναλυτές, ωστόσο για τη σημερινή συνεδρίαση όλοι υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 4,25%

EΚΤ: Σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο

Μείωση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους προβλέπουν οι αναλυτές, ωστόσο για τη σημερινή συνεδρίαση όλοι υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 4,25%

Σταθερά στο 4,25% αναμένουν οι αγορές ότι θα διατηρήσει η ΕΚΤ τα επιτόκια στη σημερινή της συνεδρίαση, η απόφαση της οποίας θα ανακοινωθεί στις 14:45. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναμένουν μείωση του κόστους δανεισμού πριν από το τέλος του έτους.

Όπως υποστηρίζουν οικονομικοί αναλυτές, η Ευρωζώνη θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρώτη της ύφεση, καθώς ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ συναντά ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες στον περιορισμό του πληθωρισμού, ενώ ταυτόχρονα καλείται να προστατέψει την οικονομία των 15 από τη διεθνή πιστωτική κρίση.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Τρισέ θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων. Αυτή την εβδομάδα η κρίση στην Ευρώπη κτύπησε «κόκκινο», με τις κυβερνήσεις των μεγαλύτερων οικονομιών (Αγγλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Ιρλανδίας και Λουξεμβούργου) να εξαγοράζουν 5 κολοσσιαία τραπεζικά ιδρύματα και τις πιστωτικές απώλειες να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ.  

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ισχυρά κτυπήματα στο άμεσο μέλλον, καθώς η πιστωτική κρίση βρίσκεται ήδη στο κατώφλι της Ευρώπης»,  επισημαίνει ο οικονομικός αναλυτής της Citigroup στο Λονδίνο, Ζουέργκεν Μικέλ, προβλέποντας ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Αν και 58 οικονομικοί αναλυτές σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 7 ετών στο 4,25%, οικονομικοί αναλυτές της Deutsche Bank, της Goldman Sachs, της JPMorgan Chase και της Citigroup προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει μείωση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο