Ειδήσεις Τεχνολογία

Αλογοσκούφης: «Η ψηφιακή Ελλάδα γίνεται βήμα-βήμα πραγματικότητα»

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι σήμερα 12 στους 100 Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ, ενώ το 2004 η αναλογία ήταν ένας στους χίλιους.

Αλογοσκούφης: «Η ψηφιακή Ελλάδα γίνεται βήμα-βήμα πραγματικότητα»

 Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι σήμερα 12 στους 100 Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ, ενώ το 2004 η αναλογία ήταν ένας στους χίλιους.

«Η ψηφιακή Ελλάδα γίνεται βήμα-βήμα πραγματικότητα χάριν στις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και στις προσπάθειες και τις επενδύσεις των εταιριών κλάδου πληροφορικής και επικοινωνιών», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο 10ο ετήσιο συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι «το πρόγραμμα Ψηφιακή σύγκλιση συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ υλοποιείται μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013)».

Παράλληλα αναπτύσσονται και υποδομές οπτικών ινών για τα δίκτυα επόμενης γενιάς και πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι που συμπληρώνει το πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι σήμερα 12 στους 100 Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ ενώ το 2004 η αναλογία ήταν ένας στους χίλιους.

Το 2007 η Ελλάδα κατετάγη έκτη, παγκοσμίως, και πρώτη μεταξύ των χωρών της ΕΕ στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας ενώ το 2006 είχε καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Κυβερνητικός στόχος με την ψηφιακή στρατηγική, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι να μπορούν οι πολίτες να διευκολύνουν την καθημερινή τους ροή και να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Υπενθύμισε επίσης ότι «περισσότεροι από 27.000 φοιτητές και σπουδαστές απέκτησαν προσωπικό φορητό υπολογιστή τους προηγούμενους 18 μήνες ενώ άλλοι 60.000 φοιτητές επιδοτήθηκαν μέχρι και 600 ευρώ για να αποκτήσουν γνώσεις, χρήσεις νέων τεχνολογιών».

Παράλληλα περισσότερες από 65.000 επιχειρήσεις που εγκατέστησαν τεχνολογίες πληροφορικής και ίντερνετ έγιναν αποδοτικότερες και περισσότερες από 40 νέες ψηφιακές υπηρεσίες δημοσίων φορέων και οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης έγιναν αποτελεσματικότερες.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι «παρά τα ανωτέρω παραδείγματα αυτά «δεν μας αρκούν». Και χρειάζεται περισσότερη επιμονή και περισσότερη ένταση προσπάθειας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων δεκαετιών».

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο