Εκτός τεκμηρίων τα αυτοκίνητα έως 2.000 κυβικά

Οικονομικές Ειδήσεις

30 Σεπτέμβριος 2008
Εκτός τεκμηρίων θα μείνουν εν τέλει τα αυτοκίνητα ως και 2000 κυβικά εκατοστά. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου. Taxheaven.gr

Εκτός τεκμηρίων τα αυτοκίνητα έως 2.000 κυβικά                                             

Εκτός τεκμηρίων θα μείνουν εν τέλει τα αυτοκίνητα ως και 2000 κυβικά εκατοστά. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΣΕΑΑ, οριστική είναι η απόφαση για τη με επιβολή οιουδήποτε μέτρου για τα αυτοκίνητα ως και 2.000 κυβικά εκατοστά.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνάντηση οι εκπρόσωποι του δ.σ. του ΣΕΑΑ Α. Ανδρικόπουλος, Ν. Πατσατζής, Π. Λάσκαρις και Γ. Βασιλάκης συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Στη συνάντηση αυτήν ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε –σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ– κατηγορηματικά ότι:

• Η χρήση των αυτοκινήτων ως και 2.000 κυβικά εκατοστά δεν θα υπάγεται στα νέα μέτρα.

• Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επανέλθουν τα τεκμήρια από τη χρήση των επιβατικών αυτοκινήτων με τον στρεβλό τρόπο που αυτά εφαρμόστηκαν ως το 2003. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε το νέο μέτρο θα έχει εντελώς διαφορετική ονομασία, ώστε να σταματούν αμετάκλητα οι συνειρμικοί συσχετισμοί με τα «τεκμήρια» του παρελθόντος.

• Το νέο μέτρο θα θέτει ως ελάχιστο, για τα αυτοκίνητα πλέον των 2.000 κυβικών εκατοστών, φορολογητέο εισόδημα το πραγματικό ετήσιο μέσο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων ανά κλιμάκιο κυβισμού, που θα προκύπτει ως άθροισμα από τις δαπάνες καυσίμου, ασφάλισης, συντήρησης και τελών κυκλοφορίας.

Στο εύλογο ερώτημα των εκπροσώπων του ΣΕΑΑ για την αντίστοιχη αντιμετώπιση των λοιπών περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, σκάφη αναψυχής), με δεδομένο ότι οι σχετικές δαπάνες θα αθροίζονται, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι και για το σύνολο των στοιχείων αυτών θα ισχύσει ακριβώς η ίδια λογική του πραγματικού κόστους χρήσης.

Ο ΣΕΑΑ επί του παρόντος επεξεργάζεται τα στοιχεία προσδιορισμού του μέσου ετήσιου κόστους χρήσης των αυτοκινήτων άνω των 2.000 κυβικών εκατοστών.

Πηγή: Express.gr